Zorgverzekering voor gezinnen

zorgverzekering gezinnen

De zorgverzekering voor een gezin is een heel ander verhaal dan bijvoorbeeld voor een digitale nomad. Een gezin heeft specifieke zorgen en vaak hoge medische kosten. Als ouder moet je op heel veel onvoorziene gebeurtenissen voorbereid zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom als gezin extra belangrijk aandacht te besteden aan een goed passende zorgverzekering kiezen

Zorgverzekering bij gezinsuitbreiding
Zodra je weet dat je zwanger bent, ben je verplicht dit te melden bij je zorgverzekeraar. Nadat het kind geboren is, moet je hem of haar binnen vier maanden bij de verzekering registreren. Je kunt zelf kiezen bij welk ouder. Het basispakket vergoedt de zwangerschap echo, verloskundige hulp, een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling met medische indicatie. Kraamhulp wordt ook vergoed, maar er geldt een eigen bijdrage van € 4 per uur. 

Als je de van te voren weet dat je zwanger wilt raken, kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten die je extra dekking geeft:

  • Zwangerschapsgymnastiek
  • Eigen bijdrage ziekenhuisbevalling
  • Extra kraamzorg en kraampakket
  • Eigen bijdrage kraamzorg

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Zodra je jouw kind aanmeldt bij jouw verzekering, is deze verzekerd voor hetzelfde pakket als jijzelf. Dus ook voor jouw aanvullende verzekeringen. Het is daarom aan te raden het kind bij de ouder met de meest uitgebreide dekking aan te melden. Ouders betalen niets extra´s voor de verzekeringen van hun kinderen tot 18 jaar. Ook geldt er geen eigen risico voor de kinderen. 

Orthodontie aanvullend verzekeren
Kinderen zijn ook automatisch verzekerd voor de tandarts. Maar niet alle tandheelkundige behandelingen zijn gedekt. Orthodontie en kaakchirurgie worden bijvoorbeeld niet standaard vergoed. Als je denkt dat jouw kind een beugel nodig heeft, is het wijs een aanvullende verzekering af te sluiten die orthodontie dekt. Je kind wordt volwassen
Zodra je kind 18 wordt, moet hij of zij zichzelf verzekeren. Dit moet vanaf de maand waarin het kind 18 wordt. Een jong volwassenen heeft andere zorgbehoeftes dan jijzelf. Gebruik daarom een handige zorgvergelijker om een voordelige en passende zorgverzekering te vinden. Het is mogelijk om vanaf 18 jaar zorgtoeslag aan te vragen. Check de voorwaarden bij de belastingdienst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*