Suiker goed of slecht?

Roxanne - 20 april 2016

5x waarom een maaltijdbox goed voor je is

Roxanne - 20 april 2016

Recept: een snelle lekkere zomerse salade

Roxanne - 20 april 2016
De waarheid over suiker
Maaltijdbox
Zomerse Salada - Gezond Leven Lekker Eten

Er gaat niks boven een gezellige barbecue. Zeker in Nederland grijpen we direct onze kans als het zonnetje even schijnt. We kopen dan massaal worstjes, hamburgers, sjasliks, stokbrood en huzarensalade in. Niet erg origineel. Trouwens, het kan ook een heel stuk gezonder en lekkerder. Breng jouw bbq naar een ander niveau met deze zomerse salade.

Zomerse Salade

Bereiding: 10 minuten, ja echt!
Voor 2 tot 4 personen met wat brood erbij of voor 6 tot 8 personen bij de bbq.

Benodigdheden:
2 bollen mozzarella
2 rijpe perziken
100 gram prosciutto
200 gram rucola
olijfolie
1/2 citroen
peper
Zomerse salade. Zomer en salade. Deze zomerse salade is zo mooi om te zien. En die geur. Mmmm het ruikt gewoon naar zomer. Deze salade met perzik, prosciutto en mozzarella is echt heel makkelijk, snel en niet duur. Perfect voor bij de bbq. De perzik is heerlijk bij geroosterd vlees en zo krijgen je gasten ook nog wat fruit binnen.

Dit moet wel het allermakkelijkste gerecht zijn ooit. En dat is vooral met een bbq heel praktisch. Want het eerste kwartier wacht iedereen toch tot het vlees klaar is, niet waar. Ik heb al zo vaak meegemaakt dat deze salade binnen no time op was. Dan maak ik gewoon wat bij. Zo simpel is deze salade. Het voorbeeld van dat als je de juiste smaken combineert, je er verder niet aan moet prutsen. Het is ook lekker om walnoten aan je salade toe te voegen. Meer informatie over walnoten vind je op http://leefgezonder.info/walnoten/

Zomerse Salade in 10 minuten!

Vul een grote schaal met de rucola. Besprenkel met een beetje olijfolie, citroensap en goed wat peper. Dit is de fundering van je zomerse salade dus proef goed.

Maak met je handen lange repen van de prosciutto en meng het door de rucola. Gebruik geen mes, het is mooier als je het scheurt.

Snij de perziken in partjes. Dat doe je door ‘m eerst doormidden te snijden. Haal dan de pit eruit. Leg de helften met de binnenkant naar beneden. Snij ze over de lengte doormidden, dan snij je de kwarten ook weer over de lengte doormidden. Als je hele grote perziken hebt kan je het nog eens herhalen. Meestal snij ik hier al wat extra perziken voor het geval de salade snel op is. Doe de perzikpartjes bij de rucola in.

Haal de mozzarella uit de zakjes. Trouwens, ik gebruik altijd de goedkoopste variant. eigenlijk mag dat geen mozzarella heten maar in deze salade is die juist perfect omdat hij wat vaster is van structuur.

Laat de bollen goed uitlekken. Maak ze zo nodig droog met een schone theedoek. Geen tissues of keukenpapier dat blijft plakken. Scheur de bollen uit elkaar met je handen. Ook hier geldt weer, ga niet snijden. Verdeel de mozzarella mooi door de rest in de kom en hoppa, jouw zomerse salade is klaar. Hoe makkelijk was dat?

Leave a comment