Word fitter zonder suiker

Word fitter zonder suiker

We weten het allemaal wel suikers word je niet bepaald fit van, althans de meeste suikers niet want je hebt verschillende soorten suikers. In dit artikel leg ik je uit welke suikers je moet mijden om fitter te worden.

In de meeste producten die we dagelijks nuttigen zit wel suiker, we hebben onder andere sucrose, glucose en fructose allemaal afgeleid van het woord koolhydraten ofwel de simpele suikers, daarnaast kun je ze onderverdelen in toegevoegde suikers en natuurlijke suikers (deze zitten bijvoorbeeld in fruit).

Eten zonder suiker

Op de meeste verpakkingen in de supermarkt zie je dat in veel producten suiker zit, zo ook in je ontbijt als je cruesli eet s’morgens. Je kunt bijvoorbeeld beter kiezen voor havermoutpap, voor extra smaak kun je vers fruit toevoegen. Naast producten waar gewoon suiker in zit worden er ook veel alternatieven aangeboden de welbekende ‘light’ producten, maar hier zit ook weer een stof in die schadelijk is voor je lichaam zoals bijvoorbeeld aspartaam. Een gezonde suikervervanger is bijvoorbeeld stevia, dit is tegenwoordig vrijwel overal te koop en kun je ook in je koffie of thee doen, zelf vind ik stevia niet erg lekker omdat het een bittere nasmaak heeft, maar daar kun je vanzelf aan wennen.

Suikerverslaving

Des te meer suiker je eet, des te meer je lichaam ernaar verlangt. Is jouw lichaam al gewend aan suikers? Ga dan over op fruit, dan kickt je lichaam vanzelf af, uiteraard zal dat niet zonder afkickverschijnselen gaan. Wanneer je s’avonds op de bank gaat zitten en je futloos voelt dan weet je dat je lichaam teveel suikers binnen heeft gekregen.

Gevolgen van teveel suiker

Wanneer je teveel suiker binnen krijgt zul je snel merken dat je minder energie hebt, je dikker word, je slechter slaapt, hyperactief wordt, depressief raakt, slecht gebit krijgt en ook kun je van teveel suiker huidproblemen, kanker en hartproblemen krijgen, die laatste zijn wel erg extreem, maar teveel suiker kan er op den duur wel toe leiden. Het grootste gevolg van teveel suiker is toch wel het overgewicht, maarliefst 45% van de vrouwen in Nederland heeft overgewicht.

10 tips voor een suikervrij leven

  1. Controleer alle etiketten voor je iets eet.
  2. Stoppen met koken uit pakjes en zakjes.
  3. Neem minder tarweproducten.
  4. Vervang suiker voor gezonde suikervervangers.
  5. Bak niet in zonnebloemolie.
  6. Kijk uit voor kant-en-klare vruchtensapjes.
  7. Eet altijd iets voor je de supermarkt bezoekt :).
  8. Probeer eerst een paar dagen suikervrij te eten.
  9. Start samen met iemand anders.
  10. Wees niet al te streng voor jezelf.

Heb jij nog een aanvulling? Laat het achter in een reactie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*