Voedingssupplementen

Roxanne - 4 juli 2017

Vlees van de boer

Roxanne - 4 juli 2017

Wijnbasis

Roxanne - 4 juli 2017
voedingsupplementen
blaarkop
wijn goedkoop

Wijn is een eigenaardige drank omdat je het in verschillende glazen verschillend kan smaken. Deze eenvoudige gids streeft ernaar om te helpen met de basis van het serveren van wijn om ervoor te zorgen dat uw de wijn het beste kan proeven.

Wijnproeven is beter wanneer het enigszins koelgeserveerd wordt

Hopelijk heb je al ervaren hoe anders jouw koffie, thee of frisdrank smaakt bij verschillende temperaturen. Deze zelfde ideologie is van toepassing op wijn. Ook zijn sommige van de meer delicate bloemenaromatica in goede wijnen volledig ondergedompeld bij te koele temperaturen of verbranden te snel als de wijn te warm is.

  • Rode wijn smaakt beter wanneer u iets onder de kamertemperatuur van 12-20 graden celsius hebt gediend (licht rode wijnen zoals Pinot Noir smaakt beter als het wat koeler is)
  • Witte wijn smaakt goed van ongeveer 7 tot 14 graden celsius.
  • Betaalbare bubbels doen het goed bij 3 tot 7 graden celsius. (serveer champagne en mousserende wijnen bij witte wijn temperaturen)

Meer tips om je favoriete wijn te kopen? Ga naar Goedkoop.nl

Bijna elke rode wijn smaakt beter afgegoten

Afschenkenis het enige dat we altijd vergeten om te doen, die de smaak van rode wijn sterk verbeteren. De klassieke methode is om wijn in een glazen kruik te gieten en het ongeveer 30-45 minuten te laten zitten. De snellere manier is om een ??wijnblazer te gebruiken die bijna onmiddellijk wijn omgooit. Met uitzondering van zeer oude rode en witte wijn wordt bijna geen wijn beschadigd door het af te schenken (met inbegrip van mousserende wijn).

Als u regelmatig een zeer betaalbare wijn koopt, is het niet ongewoon om aan een verrot ei of gekookte knoflook te ruiken. Dit gebeurt zelfs bji een aantal goede wijnen. Ondanks hun zwavelachtige aroma, zijn deze geuren niet van sulfieten, noch zijn ze slecht voor je. Het is een kleine wijnfout die wordt veroorzaakt wanneer de gist van de wijn niet genoeg voedingsstoffen krijgt tijdens het fermenteren, vaak tijdens grote fermentaties van industrieel gehalte. Het afgeschenken van een goedkope wijn zal vaak de chemische toestand van deze stinkende aromaverbindingen veranderen, waardoor ze smakelijker worden.

Hoe lang blijft de wijn geopend?

De meeste wijn blijven niet goed na een nacht als de fles open staat. Hier zijn een paar tips om de open wijnen veel langer te behouden:

– Wijnbeschermers zijn geweldig, gebruik ze
– Bewaar open wijnen in de koelkast of wijnkoelkast als u er één hebt! Deze koude opslag zal de ontwikkeling van de wijn vertragen, waardoor het fris blijft.
– Houd de wijn weg van direct zonlicht en bronnen van hitte (zoals boven uw koelkast of oven).

  • Bubbelwijn: tot 3 dagen
  • Lichte rose of witte wijn: tot 7 dagen
  • Volle witte wijn: tot 5 dagen
  • Rode wijn: tot 5 dagen

Leave a comment