Wijn: een tandje minder

wijn

Bijna iedereen houdt wel van een wijntje op zijn tijd. Maar het is ook algemeen bekend dat het verstandig is om niet altijd te zware wijn te drinken en dit af te wisselen met een wijn met een lager alcoholpercentage. Maar welke wijn kies je dan?

De eerste tip is om te minderen met zware rode wijnen die in warme klimaten worden gemaakt. Denk hierbij aan Bordeaux, Puglia, Rioja, Chili of Australië. Door de hitte bouwen de druiven namelijk meer suikers op, wat resulteert in hoge alcoholpercentages van soms wel 14 tot 15%. En met de klimaatopwarming is dit steeds meer de regel in plaats van uitzondering.

Witte wijn

Zoek voor een witte wijn het eens in de hoek van druiven zoals Spaanse Verdejo die over het algemeen 11,5% tot 12% alcohol bevat. Sauvignon Blanc of Italiaanse Pinot Grigio wijnen zijn ook een goede optie, hoewel deze variëren van 11,5% tot 13% alcohol. Alle drie zijn ze in ieder geval knisperend fris en meteen ook perfect om in de zomer van te genieten.

Rode wijn

Bij rode wijn kun je het beste voor wijnen uit koelere klimaten gaan, zoals Noord-Frankrijk en Duitsland. Hier leveren druiven zoals Gamay en Pinot Noir lekkere soepele rode wijnen op met percentages rond de 13%.

Kortom, op zijn tijd is een tandje minder op het gebied van wijn zo’n slecht idee nog niet!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*