Welke zonnebrandcrème gebruik je bij kinderen?

Wanneer je naar buiten gaat en je kind in de zon laat, dan is het zeer belangrijk om hem goed in te smeren. Dit om verbranding te voorkomen en de huid te beschermen. Maar niet elke zonnebrand is geschikt voor kinderen. Welke zonnebrandcreme gebruik je voor kinderen?

Kinderen en de zon

Baby’s onder de 1 jaar kun je het beste helemaal uit de zon houden. Hun huid is nog erg kwetsbaar en dun en daarom extra gevoelig voor huidschade. Zelfs als je baby in de schaduw ligt moet je baby goed ingesmeerd zijn met een hoge factor. 

Het is daarnaast belangrijk dat je de baby ook beschermt met een parasol, zonnehoedje en (UV) kleding. Bij een baby is dit wat makkelijker te doen. Wanneer je kindje ouder wordt zal het moeilijker worden om ze uit de zon te houden. Naast zonnebrandcrème met minstens factor 30 en kleding of een hoedje, is het ook belangrijk om je kind uit de zon te houden wanneer de zon op het sterkste is. 

Soorten zonnebrand

Voor kinderen zijn er verschillende soorten zonnebrand op de markt. Zo zijn er minerale en chemische filters, verschillende factoren en zijn ze verkrijgbaar in sprayvorm of als crème. Deze verschillen maken dan ook duidelijk welke zonnebrand je voor een kind kunt gebruiken en welke niet. 

Het grote verschil daarbij is het verschil tussen minerale en chemische filters. Een chemisch filter werkt in de huid. Hier maken ze de uv-stralen onschadelijk. Minerale filters werken op je huid, ze weerkaatsen de uv-stralen. Hierbij is een minerale filter ook geschikt voor de gevoelige huid. Een chemische filter wordt voor kinderen afgeraden omdat het een allergische reactie op de kwetsbare huid kan veroorzaken. 

Beste zonnebrand voor je kind

Er zijn specifieke zonnebrandcrèmes op de markt voor kinderen. Hiervan weet je zeker dat ze goed beschermen tegen de zon en veilig zijn voor de gevoelige huid van je kind. Zo zullen er bijvoorbeeld ook geen parfumstoffen aan toegevoegd zijn. Parfum kan namelijk ook een allergische reactie veroorzaken bij je kind. 

De beste zonnebrandcrèmes voor een kind hebben een hoge SPF en vaak hebben ze een minerale filter. Zo zijn ze vrij van stoffen die huidirritatie kunnen veroorzaken en beschermen ze goed. Ook al gebruik je een goede zonnebrandcrème, het is nog steeds belangrijk om genoeg en regelmatig zonnebrandcrème opnieuw aan te brengen. Zo weet je zeker dat je je kindje het beste beschermd tegen de zon en de huid geen schade oploopt. 

Tip: www.biodermal.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*