Welke soorten biertjes kun je zelf brouwen?

Ben je de normale biertjes een beetje zat? Ken je de normale smaak van bijvoorbeeld Heineken, Grolsch, Hertog Jan en Amstel al? En vind je het leuk om daarom met andere biertjes te experimenteren? Dan kun je tegenwoordig heel vel kanten op. Je kunt namelijk uit meerdere soorten biertjes kiezen, terwijl je deze soorten biertjes ook nog zelf kunt brouwen. Om je inspiratie op te doen, vind je in dit artikel allerlei soorten biertjes die je zelf kunt brouwen.

IPA

De smaak van een IPA biertje is echt uniek te noemen. Het leuke hieraan is dat je met deze smaak ook nog veel kanten op kunt. Als je 10 IPA biertjes naast elkaar zou zetten, zouden alle 10 biertjes namelijk een andere smaak hebben. Met dank aan een IPA bierbrouw pakket kun je nu zelf volledige invloed uitoefenen op de uiteindelijke smaak. Je bepaalt eigenlijk zélf hoe het IPA bier moet gaan smaken. Nadat je vaker en vaker met een dergelijk IPA pakket aan de slag gaat, kun je meer en meer jouw eigen smaakvoorkeuren in het bier verwerken.

‘Normaal’ bier

Drink jij het liefste gewoon normaal bier? Is het voor jou niet per sé nodig om uniek te doen met de smaak van het bier? Dan vind je ook voldoende bierbrouw pakketten in het hedendaagse aanbod. Er zijn namelijk meer dan voldoende pakketten waarmee je ‘normaal’ bier kunt brouwen. Uiteraard staat het woordje ‘normaal’ tussen aanhalingstekens, want wat is nou normaal? Bij het zelf brouwen van bier kun je immers alle kanten op!

Blond bier

Meer en meer biermerken komen met een blonde variant op de markt. Logisch ook, aangezien de blonde variant bij meer en meer mensen in de smaak lijkt te vallen. Als je hier zelf ook fan van bent, kun je het beste voor een blond bier brouwpakket kiezen. Met een dergelijk pakket kun je op een leuke manier zelf een heerlijk blond biertje maken. Volledig afgestemd op jouw eigen smaakvoorkeuren! 


Zelf bier brouwen; het is absoluut een aanrader. Je kunt veel soorten biertjes maken, terwijl dit ook nog eens super leuk is om te doen. Na afloop geniet je bovendien van heerlijke biertjes. Proost!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*