Welke gezonde snacks mee naar een bingoavond?

Welke gezonde snacks mee naar een bingoavond?

Je denkt misschien: wie gaat er nu naar een bingoavond? Maar er zijn duizenden landgenoten die wekelijks een avond in gezelschap doorbrengen om dit spelletje te spelen. Niet elke snack is geschikt om mee te nemen. Tijdens het roepen van “Bingo” wil je namelijk je mond niet vol hebben. Een snack moet dus snel weg te happen zijn. Bingo wordt in grote gezelschappen gespeeld, waardoor je geen snack wil die de gehele ruimte met een weldadige aroma vult.

Welke snacks zijn geschikt?

Voor het bepalen van de snacks die geschikt zijn hebben we een aantal voorwaarden:

  • De snack moet lekker en gezond zijn
  • De snack moet geen overdreven geur verspreiden
  • De snack moet vloeibaar of gemakkelijk te kauwen zijn
  • De snack moet minder dan 200 calorieën bevatten

Amandelen

Een handjevol amandelen, ongeveer 25 stuks, heeft maximaal 200 calorieën en heeft een aantal gezonde kenmerken. Amandelen zijn een bron van vitamine E en mangaan. Vitamine E houdt de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond. Amandelen bevat veel vezels en meervoudige onverzadigde vetten. Dit zorgt er ook voor dat je minder snel een honger gevoel krijgt.

Rijstwafels

Een rijstwafel bestaat uit gepofte rijst. Je krijgt met name koolhydraten binnen en helaas geen vezels. Het bevat slechts 30 calorieën en is dus heel geschikt om met een gekookt eitje of een plak kipfilet te combineren. Volgens het Voedingscentrum passen rijstwafels in een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Vezelrijke crackers

Crackers kunnen heel gezond zijn, maar je moet wel goed op het etiket letten. Geen enkel merk crackers heeft dezelfde voedingswaarde. Vermijd zo veel als mogelijk crackers met tarwe, toegevoegd suiker en weinig bewerkingen.

Meer weten over bingo?

In dit artikel hebben we ons met name gericht op twee aspecten van het eten tijdens het bingo spel. Deze Nederlandse bingosite heeft over heel veel onderwerpen artikelen geschreven. Mogelijk vind je daar nog meer informatie die je over dit spelletje zou willen weten of de combinatie met gezond en lekker eten. Een alternatief daarvoor is Online-Bingo.info welke dagelijks tientallen bezoekers informatie verschaft. Daarnaast heeft het op de Blog pagina ook tientallen artikelen die behulpzaam kunnen zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*