Wat kan je allemaal maken met pizzadeeg?

pizzadeeg

Het is leuk om zelf een pizza te maken of wat te experimenteren met allerlei toppings.

In de winkel heb je vaak redelijk wat keuze uit kant en klare pizzabodems, je hebt tegenwoordig zelfs pizzabodems van groente, best gezond dus. Je kan ook deeg van een pizzadeeg bollen fabrikant kopen of je kan ervoor kiezen om het deeg zelf te maken. Als je voor één van de laatste twee opties kiest dan hou je waarschijnlijk altijd wel wat deeg over, het is zonde om deze weg te gooien dus je kan dat deeg nog voor meerdere doeleinden gebruiken. In dit artikel krijgen jullie een paar leuke tips wat je er allemaal nog van kan maken.

Breadsticks

Breadsticks zijn heel lekker en makkelijk om te maken, ze zijn ideaal voor op feestje of juist voor bij de soep. Je kan het overgebleven pizzadeeg gemakkelijk plat en vierkant maken en eventueel de smaak nog wat lekkerder maken door gebruik te maken ingrediënten zoals kaas, zout, kruiden, knoflook, tomaatjes etc. Je kan ervoor kiezen om er wat dikkere broden van te maken of je kan ze heel knapperig maken door het deeg dun uit te rollen.

Focaccia

Eigenlijk kan je breadsticks vergelijken met focaccia brood, mits je het met de juiste kruiden, kaas en op de juiste dikte bakt. Focaccia is heel populair in Italië en wordt voornamelijk gebruikt als een sandwich brood maar wordt ook veel gebruikt als een bijgerecht. In de Nederlandse supermarkten kan je heerlijke kant en klare focaccia broden kopen, ideaal voor op feestjes of tijdens een barbecue. Het lekkerste blijft echter om ze zelf te maken.

De bekende Pigs in Blankets

Pigs in blankets, ofwel varkens in een kleedje genoemd zijn een ontzettend populaire snack in de Verenigde Staten. Ook in Europe zie je zie vaak terug als snack op feestjes, echter is de hype niet zo groot als aan de overkant van de atlantische oceaan. Pigs in blankets is eigenlijk niets meer als een worstje dat verpakt is in een deken van deeg, pizzadeeg is hier meer dan geschikt voor.

Stromboli

Stromboli is een niet zo heel veel voorkomend gerecht in Noord-Europa, het is echter zeker de moeite waard om een keer te maken. Pizzadeeg is zeer geschikt voor Stromboli’s. Rol het deeg dun en vierkant uit. Daarna kan je in de lengte van het deeg lekkere ingrediënten zoals ham, kaas, salami, mozzarella, kruiden, ui, basilicum, oregano, peper en zout leggen, zo zijn er nog een helemaal ingrediënten te verzinnen. Je kan het dus helemaal naar wens op smaak brengen. Als alles er op ligt kan je het deeg oprollen zodat je allemaal laagjes krijgt, even op 375 graden gedurende 30 minuten bakken tot ze goudbruin zijn en je hebt een heerlijk hapje.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*