Waarom is losse thee kopen zo fijn?

Als je graag theedrinkt, dan heb je waarschijnlijk een uitgebreid assortiment aan theezakjes in je keukenkastje. Deze thee is natuurlijk ook lekker, maar losse thee is nog lekkerder en ook nog eens een stuk beter voor je. We gaan je vertellen waarom losse thee kopen zeker aan te raden is.

De kwaliteit van de thee

Alle thee komt van de camellia sinensis. Toch verschilt alle thee onderling van smaak. Dit heeft te maken met het gebied waar de thee groeit en de invloeden van de weersomstandigheden en de kwaliteit van de grond. Daarnaast heeft ook het productieproces een groot aandeel in de kwaliteit van de losse thee. De manier waarop de theeblaadjes geplukt en verwerkt worden heeft een grote invloed op de smaak, geur en kwaliteit van de thee.

Wanneer de blaadjes worden verwerkt tot een theezakje, gebeurt er vaak nog veel met de thee. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende andere smaken aan toegevoegd, zoals fruitsmaken of kruiden. Ook wordt er vaak suiker of een andere smaakmaker toegevoegd. Als je kiest voor losse thee kopen, dan is dit vaak niet zo. Dan ben je ervan verzekerd dat het om pure thee gaat.

Losse thee heeft meer smaak

Het productieproces en hoe de thee wordt verwerkt voordat het verpakt wordt, bepalen de smaak van de thee. Tijdens het productieproces worden de blaadjes met een machine tot fijn poeder gemalen. Dit is het poeder wat er in theezakjes zit. Het malen van de theebladeren zorgt ervoor dat het de smaak verliest.

Een theezakje heeft dus een stuk minder smaak dan losse theebladeren. Omdat losse theebladeren niet vermalen zijn, verliest het ook zijn smaak niet. De losse thee zit ook niet opgesloten in een theezakje. Hierdoor hebben de bladeren tijdens het zetten meer ruimte om op te klappen en smaak te ontwikkelen. Zo komen alle smaken en voedingsstoffen in je thee terecht en dat proef je.

Het is een stuk zuiniger

Losse thee kopen is ook een stuk voordeliger dan theezakjes. Doordat het een stuk hogere kwaliteit heeft, geeft losse thee veel smaak. Dit betekent dat je veel minder thee nodig hebt voor het zetten van een kop thee. Ook kun je losse thee vaker hergebruiken. Met een portie losse thee kun je vaak een stuk of 4 kopjes zetten. Losse thee kopen is dan misschien wel prijzig in aanschaf, maar in verhouding doe je er veel langer mee. Op deze manier is het een stuk zuiniger en smaakt het nog lekkerder ook.

Tip: Teastreet.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*