Paella maken: hoe doe je dat?

Roxanne - 6 december 2016

Koken met een maaltijdbox

Roxanne - 6 december 2016

Waarom is Chai thee zo gezond?

Roxanne - 6 december 2016
Paella maken hoe doe je dat?
Koken met een maaltijdbox
Waarom is Chai thee zo gezond?

Chai thee is een lekker en warm drankje dat bestaat uit zwarte thee, melk, een zoetmaker en specerijen. Doordat Chai thee verschillende kruiden bevat, draagt het veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Veel specerijen hebben een positieve invloed op het menselijk lichaam. Er worden enkele gezondheidsvoordelen van Chai thee genoemd.

Ondersteunen van de spijsvertering

Oorspronkelijk wordt Chai thee gedronken na het eten van een maaltijd, omdat de thee de spijsvertering een ‘boost’ geeft. Zwarte peper is vaak een ingrediënt van Chai thee en zorgt voor de afgifte van spijsverteringsenzymen. Daarnaast bevat Chai thee vaak gember, wat helpt tegen misselijkheid en bijdraagt aan een gezonde stofwisseling. Ook kaneel is een kruid dat de spijsvertering stimuleert.

Ongeraffineerde suiker

Normaal gesproken wordt suiker geraffineerd, waardoor het zijn voedingsstoffen verliest. In Chai thee worden zoetmakers gebruikt die ongeraffineerd zijn en dus nog vezels, vitamines en mineralen bevatten. In Molina Chai thee wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van biologische kokosbloesemsuiker waarbij geen raffinage heeft plaatsgevonden. Hierdoor zijn de voedingswaarden van Chai thee gunstiger ten opzichte van producten waar geraffineerde suiker aan toegevoegd is.

Verbeteren van het humeur

De hoeveelheid cafeïne in Chai thee is circa een derde van de hoeveelheid cafeïne die in een kopje koffie zit. Er zit genoeg cafeïne in om je energie te geven, maar niet een extreem grote piek zoals bij koffie. Door de subtiele cafeïneboost, voel je je net wat energieker, wordt je humeur beter en ervaar je geen dip wanneer de energie uit de cafeïne op is.

Versterken van het immuunsysteem

Doordat de specerijen kardemom en gember worden gebruikt in Chai thee, kan het immuunsysteem worden versterkt. Wanneer het immuunsysteem versterkt wordt, kunnen klachten zoals hoofdpijn en verkoudheid verminderd worden.

Bijdragen aan een goede huid

Ook draagt het drinken van Chai thee bij aan een goede huid. De zwarte thee bevat veel antioxidanten die de huid beschermen tegen UV-straling, die zorgen voor elasticiteit en die helpen om rimpels te voorkomen. Een goed eet en drinkpatroon is uiterst belangrijk voor zowel een goede huid net als gezond eten voor u ogen.

Ontstekingen tegengaan

De vele soorten kruiden die aanwezig zijn in Chai thee kunnen helpen tegen ontstekingen. Vooral kruidnagel kan bijdragen aan het tegengaan van ontstekingen zoals tandvleesontsteking en algemene ontstekingen. Ook bevat Chai thee vaak kaneel, een kruid dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende werking.

Verminderen van menstruatiepijn

Om menstruatiepijn te verminderen, wordt vaak thee gedronken. Dit bevat echter geen ingrediënten die de klachten daadwerkelijk verminderen. De specerijen kaneel en gember zorgen voor een goede hormoonbalans, waardoor menstruatiepijn verminderd kan worden. 

Verminderen van een opgeblazen gevoel

Alle kruiden die aanwezig zijn in Chai thee stimuleren de activiteit van het spijsverteringskanaal, wat zorgt voor een gezonde stofwisseling. Ook wordt de beweging door het maagdarmstelsel gestimuleerd door de specerijen in Chai thee. Hierdoor wordt voorkomen dat water en lucht worden aangetrokken door het maagdarmkanaal en zo worden een opgeblazen gevoel en de productie van gassen voorkomen.

Combinatie van kruiden

Verschillende kruiden, zoals gember, peper en kruidnagel, zorgen ervoor dat het effect van andere kruiden op het lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor worden de andere kruiden door het lichaam beter opgenomen en brengt het de meeste gezondheidsvoordelen met zich mee. Een goede combinatie van verschillende kruiden zorgt voor een optimale uitkomst.

Leave a comment