Waarom genoeg drinken zo belangrijk is

Waarom genoeg drinken zo belangrijk is

Over het algemeen is het een bekend feit dat een volwassen persoon 2 liter vocht per dag nodig heeft. Zeker met dit warme weer is genoeg drinken enorm belangrijk, maar waarom is genoeg drinken nog meer belangrijk?

Het beste wat je kunt drinken is water, gewoon water of met fruit toegevoegd en dat is nog lekker ook. Andere drankjes zitten vaak suikers in en houden vocht vast.

Genoeg drinken is onder andere belangrijk om het risico op een hartaanval te verlagen, in 2002 is in een onderzoek aangetoond dat mensen die meer dan 5 glazen per dag drinken 41% minder kans op een hartaanval hebben. Daarnaast krijg je natuurlijk hoofdpijn als je te weinig drinkt, zelf betrap ik mezelf hier regelmatig op, ik krijg dan hoofdpijn en denk ik o,ja laat ik eens even wat gaan drinken.

Wanneer je langere tijd genoeg water drinkt krijg je ook een steeds gezondere huid en een glanzende gloed. Wanneer je je steeds moe voelt en energie-loos voelt kun je jezelf eens nagaan of je wel genoeg hebt gedronken.

Wil je gewicht verliezen? Dan is water echt een van de beste manieren om af te vallen, je drinkt daardoor minder drankjes waar veel calorieën inzitten en hebt minder snel trek.

Door het drinken van water word je lichaam gereinigd en worden daardoor gifstoffen en afvalproducten verwijderd. Je gaat meer en beter bewegen wanneer je genoeg drinkt, daarom lopen we dus allemaal met een bidon in de sportschool :).

Daarnaast zorgt water drinken er ook voor dat de temperatuur van je lichaam op pijl blijft.

Zelf heb ik sinds kort een gave waterfles van Rosti Mepal, waardoor ik dus genoeg drink, de fles heeft een handige draaidop waardoor je ook makkelijk fruit aan je water toe kunt voegen. Klik hier om de fles te bestellen bij bol.com

Rosti Mepal Just Water Fles

Drink jij genoeg? Zo,ja wat drink je dan allemaal?

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*