Waarom biologisch eten veel beter is

Waarom biologisch eten veel beter is

Wanneer je de supermarkt inloopt zie je het steeds vaker, schappen vol met biologische producten. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om biologisch te gaan eten, het kost iets meer dan niet biologisch voedsel, maar biologisch eten is gewoon een zeer gezonde keuze. Maar waarom is biologisch eten dan veel beter?

We weten allemaal dat op gewoon groente en fruit dat niet biologisch is bestrijdingsmiddelen gespoten word, en dat dieren een minder natuurlijke leefomgeving hebben. Biologisch is een term die word gebruikt in de landbouw, hierbij worden er groenten en fruit niet bespoten met bestrijdingsmiddelen, en leven de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan biologisch voedsel, de kans op besmetting met parasieten is groter doordat er geen bestrijdingsmiddelen in de producten zijn gespoten. Wanneer je dus voor biologisch voedsel kiest, let er dan goed op dat je de producten zoals groente en fruit goed wast voor consumptie. Ook kun je ervoor kiezen om parasite bestrijders in je gerecht te gebruiken, enkele hiervan zijn knoflook, uien en pompoenpitten.

Heeft biologisch voedsel een betere voedingswaarde?

Biologisch voedsel heeft tot 60% meer antioxidanten dan niet biologisch voedsel, er zitten vrijwel geen bestrijdingsmiddelen in waardoor er onder andere minder stikstof in voedsel gevonden word. Daarnaast bevat biologisch voedsel meer vitamine en mineralen. Ook zitten er in niet biologisch voedsel veel E-nummers waaronder Aspartaam (E951), welke je dus niet vind in biologisch voedsel.

Biologische website

Er zijn heel veel websites en blogs die je meer kunnen vertellen over biologisch voedsel, toch ben je beter af op een website welke specifiek gericht zijn op biologisch voedsel, een van deze websites is http://www.biologisch.website deze website is opgericht door mensen die weten waar ze over praten, je vind daar continue nieuwe artikelen omtrent biologisch voesel.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*