Een smaakvolle keuken uitzoeken

Roxanne - 13 juni 2017

Wijnbasis

Roxanne - 13 juni 2017

Voedingssupplementen

Roxanne - 13 juni 2017
restaurant
wijn goedkoop
voedingsupplementen

Om zich beter te beschermen tegen gezondheidsproblemen, nemen veel mensen extra vitaminen en mineralen in. Bij bepaalde ziekten, specifieke situaties zoals zwangere vrouwen, na operaties, of bij ouderen kunnen gezonde voedingssupplementen aangeraden zijn. Je weet ook nooit als persoon of je genoeg van een vitamine in je lichaam hebt. Dus daarom kan het zeker geen kwaad om in kleine aantallen en hoeveelheden voedingssupplementen in te nemen. Ook al eet je veel groenten en fruit, je weet nooit welk exacte vitamine of mineraal je lichaam op dit moment kan gebruiken.

Gezonde capsules voor een beter lichaam!

Voedingssupplementen worden ingenomen als aanvulling op normale voeding. Met de vele vitaminen, mineralen of andere nutriënten zorgen ze voor een gezondheidsbevordering. Deze werking is echter niet altijd wetenschappelijk bewezen dus mogen deze voedingssupplementen niet als vervanging voor gevarieerde voeding worden gebruikt.

Als u serieus beter wilt gaan leven, dan raden we u aan om gezonde omega 3 capsules online te kopen en dagelijks in te nemen. Deze voedingssupplementen zijn zeer goed voor uw gezondheid en zorgen voor de dagelijks benodigde omega 3.

Inhoudsstoffen in supplementen

Naast vitaminen- en mineraalverbindingen kunnen in voedingssupplementen een groot aantal andere inhoudsstoffen worden verwerkt, bijvoorbeeld aminozuren, paddenstoelen, antioxidanten, probiotica, essentiële vetzuren, glucosamine, creatine enzovoort. Maar ook eiwitpoeders vallen onder de categorie voedingssupplementen.

Veel voedingstoffen moeten we via voeding opnemen omdat ons lichaam dit niet zelf kan aanmaken. Daarom zijn vitaminen en mineralen essentiële voedingstoffen. Ze leveren geen energie maar zijn dus uiterst noodzakelijk voor ons organisme. Niet alleen vitaminetekort kan nadelige gevolgen hebben voor onze gezondheid, overdreven grote dosissen van bepaalde vitamines kunnen ook nadelig zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de visolie tabletten die u online kunt kopen.

Op sportief vlak kan het heel nuttig zijn om voedingssupplementen te gebruiken. Om bijvoorbeeld beter te herstellen tussen trainingssessies, om de zware training aan te kunnen of om gewoonweg niet ziek te worden wordt het allemaal gebruikt. Het kan prestaties van vele sporters verbeteren ook al mag je je niet laten vangen.

Afvallen van supplementen?

Sommige supplementen die te koop zijn claimen dat ze lichaamsvet kunnen laten verdwijnen en het aanmaken van spieren bevorderen. Dit klinkt voor vele sporters als muziek in de oren maar in de realiteit kan dit voor andere resultaten zorgen. Ze kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid ofwel op de dopinglijst staan. Beide komt ook veel voor. De beste raad die wij u kunnen bieden is om voedingssupplementen onder begeleiding te nemen en niet op eigen houtje.

Leave a comment