Gezonde voeding

Roxanne - 5 mei 2018

Stoppen met roken – een must voor een gezonde lifestyle?

Roxanne - 5 mei 2018

Voeding is de basis voor een gezond lichaam

Roxanne - 5 mei 2018
smoothies
stoppen met roken
gezonde voeding

Je hoort steeds vaker dat voeding een belangrijke basis is voor een gezond lichaam. Door gezond en gevarieerd te eten, kun je profiteren van veel gezondheidsvoordelen. Tegenwoordig worden we vaak in de verleiding gebracht door allerlei kant en klare maaltijden en zoetigheden waar veel suiker in verwerkt zit. Het is echter toch voordeliger voor je lichaam om deze producten te laten staan. Wij vertellen je graag waarom gezond eten de basis is voor een gezond lichaam.

Je bent energieker
Als je ongezond eet, dan voel jij je vaak futloos. Je lichaam verbruikt energie om alles wat je eet te verwerken. Het is belangrijk dat je voedsel eet die bouwstoffen bevatten. Indien dit niet het geval is, dan zal je meer energie verbruiken, dan dat het voedsel je heeft opgeleverd. Als je gezonder eet, dan zal jij je dus een stuk energieker voelen.

Een beter humeur en minder stress
Gezond eten zal er op den duur voor zorgen dat jij je meer ontspannen voelt. Bepaald soort eten kan ervoor zorgen dat cortisol in je lichaam verminderd wordt. Dit is het stresshormoon. Magnesium, vitamine C en omega 3-vetten kunnen ervoor zorgen dat je minder stress ervaart.

Minder kans op vervelende ziektes
Als je ongezond eet, dan is de kans op ziektes zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziektes een stuk groter. Vooral als je veel suiker binnenkrijgt, zal dit niet goed zijn voor je gezondheid. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk producten neemt met veel suiker.

Afvallen met gezond eten
Op het moment dat jij je voedingspatroon helemaal anders aanpakt, dan zal je lichaam hier op gaan reageren. Kies voor veel water in plaats van allerlei drankjes met veel suiker en snack vaker met groente en fruit. Je krijgt hierdoor minder calorieën binnen. Door te bewegen zal je nog meer calorieën verbranden. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan de verbrande calorieën per dag, dan zal je al snel resultaat kunnen zien.

Aan de hand van deze informatie weet je nu dat gezonde voeding onmisbaar is om een gezond lichaam te krijgen. Zorg ervoor dat je lichaam gezond is, zodat je zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van natuurgeneeskunde of medicijnen. Door je lichaam op deze manier te verzorgen, zal je op den duur kunnen profiteren van een energiek lichaam. Begin vandaag nog met kleine aanpassingen in je voedingspatroon zodat je kunt ervaren wat deze doen met je lichaam. Alleen al het vervangen van alle dagelijkse drankjes die je neemt met water zal al een groot effect hebben. Je zal al snel ervaren dat kleine aanpassingen grote resultaten met zich mee kunnen brengen.

Leave a comment