Voeding die je helpt bij het stoppen met roken

Voeding die helpt bij het stoppen met roken

Stoppen met roken is ontzettend moeilijk. Het vergt immers een verandering van gedrag. Dit rookgedrag is voor een roker zo normaal geworden dat een leven zonder sigaret helemaal niet voor te stellen is. Toch lukt het mensen om te stoppen met roken. Een aspect dat vaak vergeten wordt is gezonde voeding. Door gezond te eten stop je niet vanzelf met roken maar het kan je wel een steuntje in de rug geven. Wil je meer weten over waarom stoppen met roken moeilijk is, wat de negatieve gevolgen zijn en welke oplossingen er zijn dan zijn deze artikelen over stoppen met roken de moeite waard om te lezen.

Stoppen met roken hoeft niet te betekenen dat je dikker wordt

Een vaak gehoorde reden voor mensen om niet te stoppen met roken is het feit dat ze bang zijn om dikker te worden. Soms zoeken mensen naar alternatieven voor de sigaret en komen dan in de verleiding om veel en ongezond te gaan eten. Kies je echter voor de juiste voeding dan kun je dit risico aanzienlijk verkleinen.

Concreet betekent dit dat je tijdens het stoppen vooral moet zorgen voor voldoende eiwitrijk voedsel. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder hongerig bent. Als je minder honger hebt is de verleiding om ongezond te snacken ook minder aanwezig. Eiwitrijke voeding dat verzadigend werkt is onder andere: eieren, makreel, zalm, haring, schaaldieren, kipfilet, rundvlees, groente, ongezouten noten, granen.

Kijk eens goed naar je huidige eetpatroon en bepaal voor jezelf of er producten zijn die je eenvoudig kunt vervangen door een eiwitrijke variant. Je zult zien dat het hongerige gevoel afneemt.

Voeding die de smaak van een sigaret minder aantrekkelijk maken

Hoewel er geen voeding bestaat die er voor zorgt dat je nooit meer een sigaret aanraakt is er wel voeding die de smaak van een sigaret minder maakt. Het is bekend dat fruit, zuivel en groente de smaak van een sigaret vermindert.

Andersom werkt het ook. Er is voeding dat de trek in een sigaret versterkt. Denk aan alcohol als een van de meest bekende voorbeelden. Probeer daarom alcohol en voeding waarvan je zin krijgt in een sigaret zoveel mogelijk te mijden.

Wat ook goed werkt is om altijd voeding op zak te hebben voor het geval je een hongeraanval krijgt. Zelf heb ik altijd een zakje ongezouten nootjes van de Albert Heijn in mijn tas. Mocht ik onverwacht honger krijgen dan eet ik wat van deze nootjes en kan ik er minimaal een uur weer tegenaan.

Voldoende drinken helpt om te stoppen

Voldoende water drinken is belangrijk om je lichaam goed te hydrateren. Het helpt onder andere om de afvalstoffen zoals nicotine uit het lichaam te verwijderen. Hoe eerder het lichaam gezuiverd is hoe eerder de lichamelijk klachten als gevolg van het stoppen met roken zullen afnemen. Voldoende water betekent dat je ongeveer 1,5 liter water per dag drinkt. Afhankelijk van de lichamelijke inspanning kan dit natuurlijk meer of wat minder zijn.

Stoppen met roken door alleen anders te eten en de psychische knop om te zetten is alleen vaak niet voldoende. Hulpmiddelen om te stoppen zoals een e-smoker of medicatie zoals Champix kan in sommige situaties uitkomst bieden. Het is wel aan te raden om het stoppen eerst op eigen kracht te proberen waarna je steeds zwaardere hulpmiddelen kunt inzetten. Zo is Champix een van de laatste redmiddelen maar is wel bewezen effectief. Verdiep je daarom in het medicijn voordat je Champix gaat kopen. Zo is champixkopenonline.nl een autoriteit op dit gebied en levert je alle informatie die je nodig bent

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*