Wijnbasis

Roxanne - 17 juli 2017

Maak een goede indruk met mooie tanden

Roxanne - 17 juli 2017

Vlees van de boer

Roxanne - 17 juli 2017
wijn goedkoop
mooie tanden
blaarkop

Een lekker stukje vlees dat op een duurzame manier tot stand is gebracht vind je bij de boer. Het vlees van de Groninger Blaarkop (ook wel Blaarkop) is duurzaam kwaliteitsvlees met een pure, echte smaak. De koeien spenderen de zomermaanden elke dag in de wei. Daarom zijn het weidegang koeien. Als je vlees van de boer koopt weet je zeker dat de koeien geen preventieve antibiotica of andere onnatuurlijke toevoegingen hebben gekregen. Het vlees wordt twee weken gerijpt en is gemarmerd. Dit betekent dat het vlees met vet dooraderd is waardoor het een erg verfijnde smaak krijgt.

Groninger Blaarkop

De Groninger Blaarkop graast tijdens de zomermaanden lekker in de wei die uitsluitend natuurlijk bemest wordt. Naast gras eten de koeien ook hooi van land dat ook in beheer van de boer is. Omdat de boer alles zelf onder controle heeft, kunnen de kalfjes bij hun moeder dringen. Ook hangen er in de stallen likstenen. Deze bevatten zouten, sporenelementen en mineralen wat ten goede komt van de spijsvertering en vochtbalans van de Groninger Blaarkop. Door het vlees van de Blaarkop rechtstreeks van de boer te kopen, is het vlees traceerbaar en puur natuur. Ook kan de boer bijdragen aan het in stand houden van het oerras de Groninger Blaarkop.

Koop een koe

Naast los rundvlees en vleespakketten kunt u bij de boer ook een koe kopen met vrienden of familie. Het vlees wordt dan in pakketten aangeleverd zodat het eenvoudig in de vriezer kan. Ook na het invriezen behoudt het vlees zijn natuurlijke en verfijnde smaak. Omdat duurzaamheid erg belangrijk is zal elk stukje vlees van de koe gebruikt worden. Het kopen van een hele koe heeft een boel voordelen zoals de scherpe prijs, je leert minder bekende vleessoorten kennen en het vlees kan verpakt worden na jouw wensen! Kortom, een lekker stukje gemarmerd en dooraderd vlees koop je bij de boer. Zo weet je zeker dat het natuurlijk, duurzaam en eerlijk vlees is, want wie wil dat nou niet?

Leave a comment