Vandaag staat er Foo Yong Hai op het menu!

Roxanne - 8 juli 2016

Recept: Gezonde kwarktaart met aardbeien

Roxanne - 8 juli 2016

Vervanging voor brood, pasta een aardappels

Roxanne - 8 juli 2016
Foo Yong Hai
Gezonde kwarktaart met aardbeien
Vervanging voor brood, pasta en aardappels

De grootste veroorzakers van overgewicht, het zijn de koolhydraten, oftewel brood, pasta en aardappels. Maar wat is een goede Vervanging voor deze producten? In dit artikel ga ik je dat allemaal vertellen.

Er zijn tegenwoordig heel veel producten op de markt zonder koolhydraten, maar of die allemaal zo goed zijn? Ik weet het niet! Maar dat je beter een vervanging kunt zoeken voor brood, pasta en aardappels dat weet ik wel zeker! In deze producten zit namelijk erg veel suiker, door het eten van wit brood of witte pasta kan je bloedsuikerspiegel ineens veel sneller stijgen dan wanneer je volkorenbrood en -pasta eet. In een eerder artikel heb ik het ook al gehad over afvallen met een koolhydraatarme maaltijdbox, wellicht is dit een optie als je geen tijd hebt om de vervangers in de supermarkt te zoeken.

Vervanging voor brood

Als vervanger voor brood zijn er genoeg producten op de markt die je kunt eten zoals; havermout, quinoa, groene smoothies, gemengde salade, rauwkost of boekweitpannenkoeken. Naast dat deze producten erg gezond zijn, zijn ze ook prima mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk. Het duurt wel iets langer om ze te bereiden maar daarvoor in de plaats heb je dan wel weer een erg gezonde ontbijt/lunch.

Vervanging voor pasta

Pasta, wie eet het niet? Volgens mij eten we het allemaal wel eens, maar heb jij ook altijd een opgeblazen gevoel, en voel je je moe en futloos na het eten van pasta? Nou dat komt dus door de snelle koolhydraten (suikers) die deze witte pasta bevat, ze maken je moe en dik. Kan je niet zonder pasta? Kies dan voor deze vervangers; zilvervliesrijst, boekweitpasta, boekweitnoodles, bruine rijstnoodles of quinoa.

Vervanging voor aardappels

Na het lezen van dit artikel hoef je helemaal niet de aardappel meteen te verafschuwen, wanneer je gewoon goed op gewicht bent kun je afentoe gewoon een aardappel eten, maar wanneer je wilt afvallen kun je het beste kiezen voor bijvoorbeeld een zoete aardappel een aardpeer, quinoa, koolraap, pompoen, bonen, knolselderij, bloemkool of pastinaak, er zijn nog veel meer vervangers maar dit zijn de meest bekende producten.

 

Heb jij nog meer gezonde vervangers voor deze producten? Vul het lijstje aan door middel van een reactie onder dit artikel. Heb je hulp nodig bij het afvallen? Bestel dan deze Afslank receptenbijbel! Hierin staan heel veel koolhydraat vrije recepten die je enorm op weg gaan helpen.

Leave a comment