Verlies gewicht door te fietsen

Verlies gewicht door te fietsen

De perfecte manier om gewicht te verliezen is fietsen. En dan bedoel ik niet dat je na één keer op de fiets stappen meteen een aantal kilo’s lichter bent. Nee, om echt gewicht te verliezen moet je het goed aanpakken. In dit artikel leg ik je uit hoe je gewicht kunt verliezen door te fietsen.

Buiten fietsen of op de hometrainer?

Natuurlijk is het makkelijk om even gauw op de hometrainer te springen, maar of het ook gezond is? Ik weet het niet. Zelf zou ik er sneller voor kiezen om de gewone fiets te pakken. Heerlijke een fietsroute uit stippelen, het liefst met verschillende soorten wegen. Op die manier verbrand ik niet alleen calorieën maar ook bouw ik spieren en conditie op.

De voordelen van fietsen

Dat we van genoeg bewegen afvallen dat weet iedereen, maar waarom is fietsen goed om af te vallen? Doordat je hart op een regelmatige manier gaat kloppen door te fietsen verbrand je meer vet. Daarnaast verlaagt fietsen het gevoel van depressie waardoor je je lekkerder gaat voelen en dus ook gewicht verliest.

Ik ben zelf net iets meer dan één maand terug bevallen, ik mag dus officieel weer wat aan beweging gaan doen! Helaas heb ik een knieblessure al vanaf mijn 10e levensjaar waardoor ik sporten zoals lang wandelen en hardlopen niet meer kan. Wat ik wel kan is fietsen, dit ga ik dus ook zeker doen. Zeker als het straks mooi weer word en de baby 6 maanden is en op de fiets mag ga ik lekker buiten fietsen.

Wanneer val je af met fietsen

Ik denk niet dat je meteen afvalt als je iedere dag een klein stukje fietst. Je zult flink moeten doortrappen wil je echt calorieën gaan verbranden. Je moet meer calorieën verbranden dan dat je binnen krijgt.

Ik maak graag een fietstocht met mijn dochters op mijn moederfiets, maar ik ben ook een sportief type dat graag zelf een fietstocht maakt. Zo wil ik bijvoorbeeld nog eens op een racefiets door de bossen gaan fietsen. Op die manier zal ik meer afvallen omdat ik intensiever fiets dan wanneer ik een fietstocht maak met de kinderen.

Ik ben al aan het kijken voor een leuke racefiets, ik kwam op https://www.bikester.nl/racefietsen.html leuke racefietsen tegen. Ik heb niet zoveel verstand van fietsen, maar zag dat ze een hoop handige tips geven en ook kun je contact opnemen met de klantenservice.

Fietsen en diëten

Naast dat je met fietsen zal gaan afvallen, is het ook nodig om eens te kijken naar je eetpatroon. Want wanneer je veel fietst maar niet je eetpatroon aanpast dan val je niets af. Ook is het helemaal niet moeilijk om hierop te letten, zo eet ik sinds de bevalling veel minder suiker, en eet ik alleen nog maar gezonde vetten.

Spieropbouw door fietsen

Naast dat je afvalt door fietsen, vind ik het ook een leuke bijkomstigheid dat je spieren opbouwt. Door de bevalling heb ik natuurlijk nog een buikje, maar door te fietsen train je onder andere je buik, maar ook je bovenbenen en rug. Kortom, wil je afvallen? Wil je vrolijker door het leven? Wil je spieren opbouwen? Ga fietsen!

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*