Tip! Recepten zoeken op basis van ingrediënten

recepten gezond eten

De tijd dat we heel vaak hetzelfde eten op tafel hadden staan, wordt langzaam uitgeserveerd. Vandaag de dag worden we overspoeld met recepten, en kun je heel eenvoudig de rest van je leven elke dag een ander gerecht maken.

Je vindt ze tegenwoordig overal, recepten, superhandig als je even geen inspiratie hebt om zelf een maaltijd te bedenken. Je hoeft maar een glossy open te slaan en je vind er recepten. De vele maandbladen van supermarkten zelf staan er vol mee en je hebt natuurlijk de vele recepten websites.

Recepten websites

Wij gebruiken zelf graag verschillende recepten websites om inspiratie op te doen, om iets nieuws te koken. Het probleem waar we vaak tegenaan lopen bij het kijken naar een geschikt recept, is dat je niet altijd alle ingrediënten in huis hebt. Dit heb je vast wel eens zelf ervaren. Je gaat naar een website, en scrolt door de lekkerste recepten om er een te vinden waarvan je denkt: Ja dat is lekker!

Maar op het moment dat je de ingrediëntenlijst bekijkt, kom je er al snel achter dat je lang niet alles in huis hebt om het gerecht te kunnen bereiden. Naar de supermarkt is ook geen optie, omdat je daar of geen tijd voor hebt, of geen zin in hebt. Verder zoeken dan maar!

Zoeken per ingrediënt

Wat wij daarom graag doen, is zoeken naar recepten waar we de ingrediënten wel van hebben. Helaas bieden de meeste recepten websites dit soort zoekopties niet aan. Gelukkig zijn er een handje vol websites die dat wel doen. Onze favoriet is de receptenwebsite AH recepten. Niet die van Albert Heijn recepten, maar Altijd Handige recepten.

Deze heeft namelijk een handige recepten zoekpagina, waar je per ingrediënt kunt zoeken op de vele recepten. Zo kun je enkel de gerechten filteren waarvan je het hoofdingrediënt hebt. Dit maakt het zoeken naar een geschikte maaltijd vele malen makkelijker tussen de duizenden gerechten die worden aangeboden op dit soort websites.

Wat is jouw tip?

We hopen dat je wat aan onze tip hebt. Wat zijn jouw handige foefjes waar je gebruik van maakt wanneer je een recept zoekt of maakt. Deel deze met ons en andere website bezoekers via het reactieformulier onderaan onze pagina. Mocht je nog andere suggesties hebben, of willen samenwerken met ons als website. Dan kun je ons mailen op de redactie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*