Ik heb hem al zovaak voorbij zien komen de suikervrije chocoladetaart, ik heb er de cake variant van gemaakt. Alle taarten die je voorbij ziet komen zien er zooo lekker uit dat ik hem wel een keer moest maken! Ik ben gek op taarten en cake, maar heb eerlijk gezegt nog nooit een cake of taart suikervrij gemaakt, het was dus best een uitdaging voor een eerste keer, ik heb vele recepten bekeken en er mijn eigen draai aan gegeven.
De cake heeft een heerlijk zoete smaak door de kokos en chocolade. Ook is de cake vrij machtig door de cashewnoten die erin verwerkt zitten. Wil je de taart wat langer bewaren? Dan kun je hem ook invriezen, makkelijk toch? 🙂
Wat heb je nodig?
Cakeblik
Voor de bodem:
- 175 gram amandelmeel
- 15 gram geraspte kokos
- 2 vanille stokjes
- 2 eetlepels water
- 2 bananen
- 2 eetlepels ahorn siroop
Cakevulling:
- 250 gram cashewnoten
- 1 blikje kokosmelk (400ml)
- 150 gram gesmolten kokosolie
- 2 bananen
- 80 gram (raw) cacaopoeder
- 15 gram geraspte kokos
Bereiding
- Vet een cakeblik in met wat kokosolie.
- Doe het amandelmeel, geraspte kokos, vanille stokjes, water en de ahornsiroop in de mixer en mix het tot een glad geheel.
- Doe het mengsel in het cakeblik en verdeel het over de bodem en druk het goed aan.
- Snij de banaan in plakjes en verdeel deze over de bodem, zet het cakeblik direct in de koelkast.
- Doe de cashewnoten de kokosmelk, gesmolten kokosolie, 2 bananen en cacaopoeder in de mixer en mix het tot een glad geheel.
- Doe het mengsel in het cakeblik en verdeel het goed over de bodem, laat de cake daarna minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!
Laat een reactie achter