Voeding is de basis voor een gezond lichaam

Roxanne - 15 mei 2018

Gezonder leven met de E sigaret

Roxanne - 15 mei 2018

Stoppen met roken – een must voor een gezonde lifestyle?

Roxanne - 15 mei 2018
gezonde voeding
empty image
stoppen met roken

De wetenschap is het er natuurlijk over eens dat roken schadelijk is voor de gezondheid, en dat structureel roken risico’s meebrengt voor ziektes aan de longen, hart en vaten. Dit is inmiddels bij iedereen bekend, en steeds meer rokers proberen er daarom mee te stoppen.

Een gezonde lifestyle vs. roken

Als je echt een gezond leven wil leiden en goed voor je lichaam wilt zorgen, is roken dus duidelijk geen goed idee. We weten dat roken je longen beschadigt – het brengt in principe een schadelijke extra laag van koolmonoxide en teer aan op de longen, waardoor deze dichter zitten. Ook is het zo dat koolmonoxide de hoeveelheid zuurstof in je bloed kan belemmeren. Het opbouwen van een conditie wordt daardoor bijvoorbeeld een stuk lastiger, de capaciteit en de zuurstofwisseling van je bloed bereikt veel eerder zijn max.

Als je goed wil kunnen sporten in combinatie met roken, moet je eigenlijk zodanig weinig roken dat de belasting van de schadelijke stoffen op je longen en op je zuurstofwisseling zo laag is dat het sporten er niet door wordt belemmert. En daarvoor kun je maar buitengewoon weinig roken, en het liefst zo licht mogelijk.

Stoppen met roken

Veel mensen hebben helaas veel moeite met het wegleggen van hun sigaret. Het is geen nieuws dat de nicotine in sigaretten vooral verslavend is, en mensen voelen zich in eerste instantie juist vaak miserabel als ze helemaal niet meer roken. Een populair alternatief voor roken is e-smoking. Elektrisch roken is nauwelijks schadelijk voor de conditie, doordat de tabak en koolmonoxide ontbreken in elektrische sigaretten. In plaats van tabak, worden er e-liquids gerookt, en deze zijn in talloze vormen aanwezig. De enige schadelijke stof die nog wel in e-liquids, is nicotine. De hoeveelheid nicotine die je rookt is naar keuze te bepalen. Veel mensen proberen van hun rookverslaving af te komen door de mate van nicotine langzaam maar zeker af te bouwen naar 0. Er zijn ook heel veel nicotinevrije e-liquids. Het voordeel hiervan is dat de verslaving langzaam wordt afgebouwd, waardoor je minder last hebt van afkickverschijnselen. Ook heb je nog steeds een rustig rookmomentje, met iets waar je van kan genieten. Dat is iets waar veel rokers ook aan gehecht zijn. Met de vele e-liquids is er voor ieder wel iets waar van ze echt van kunnen genieten.  Vind de beste e-liquids op e-smokey.nl.

Leave a comment