Snel gezond blijvend afvallen met 4 simpele tips

snel gezond blijvend afvallen | Gezond Eten Lekker Leven

Snel gezond blijvend afvallen begint allemaal met de juiste kennis. Er bestaan een hoop onzin verhalen over afvallen zowel als over voeding. De juiste kennis verkrijgen over voeding vinden is een stuk lastiger dan het zou moeten zijn. Magazines, reclames, bedrijven en zelfs huisartsen vertellen ons juist de verkeerde dingen.

Droevig maar waar. Wij worden inderdaad nog steeds bar slecht voorgelicht en verkeerd geïnformeerd over wat we wel en niet zouden moeten eten. Dit heeft alles te maken met de voedselmiddelen industrie en de hedendaagse geneeskunde die er alle belang bij hebben dat wij met z’n allen ‘slecht’ blijven eten en medicijnen blijven slikken. Maar medicijnen genezen niet, ze onderdrukken alleen symptomen en van de verkeerde voeding wordt je juist ziek! Het ergste is nog dat vele huisartsen zelf niet eens goed welke rol voeding in genezing en preventie kan spelen omdat zij geen les kregen in voeding. Er zit dus maar één ding op en dat is zelf leren over voeding en je lichaam. Want als je beter weet hoe jouw lichaam werkt dan kun ook je beter voor je lichaam zorgen.

De afgelopen jaren heb ik flink wat relevante boeken gelezen en documentaires bekeken over wat voeding met ons lichaam doet. Ik weet nu wat je wel en niet moet doen en eten als je snel gezond blijvend afvallen wil. En ik wil dit graag met jou delen. Daarom heb ik 4 simpele tips opgesteld die iedereen (ongeacht leeftijd, conditie, religie, werk) kan naleven. En daarvoor hoef je niets aan te schaffen. Nee dit kost echt niets! Ik verkoop geen producten, ik verkoop ook geen onzin. Ik vind het belangrijk dat te benadrukken! Ook de links in dit artikel sturen je niet naar dergelijke sites. Zij zijn enkel ter ondersteuning en onderbouwing van mijn tips. Uiteraard raad ik het je aan ook die informatie te raadplegen.

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken heb ik 4 simpele tips opgesteld waar je vandaag nog mee kan beginnen. Als je deze tips opvolgt zul binnen een paar weken gegarandeerd afvallen. Je zal je frisser, opgewekter en energieker voelen. Daarnaast wordt je bulletproof tegen ziektes.

Eet genoeg als je snel gezond blijvend afvallen

Tip 1 Eet vezelrijk voedsel

Ja maar dat zijn toch ook koolhydraten? Ja en die heb je hard nodig. Vezelrijk voedsel bevat langzame suikers en zorgt ervoor dat je langer vol zit en minder snel weer honger krijgt. Vezels zitten in groente, fruit, volkoren graanproducten, noten en zaden. Witte rijst, bloem, tortillas en pasta kun je het beste mijden. Zo ook alle bewerkte producten (vleeswaren, sauzen, alles uit een pakje).

Tip 2 Eet plantaardig, niet dierlijk

Waarom drinken wij moedermelk van een koe? Geen idee. Koemelk is voor kalven die er groot en sterk van moeten worden. Voor mensen is dit teveel van alles. Teveel groeihormonen, teveel vet en veel te veel eiwitten in die ons lichaam helemaal niet kunnen afbreken, waardoor we sneller verouderen. Voor vlees geldt precies hetzelfde. Dierlijke producten bevatten namelijk bar weinig voedingsstoffen en ze vullen je maag niet. ALLE bouwstoffen (mineralen, vitaminen, vezels en eiwitten) die je lichaam nodig heeft vind je in groente, fruit, noten, zaden en granen. Er zijn trouwens meer dan genoeg alternatieven voor zuivel en vlees.

Tip 3 Eet!

Dat is goed nieuws. En ik meen het. Eet zoveel als je wilt. Luister naar je lichaam. Calorieën tellen is een fabel! Eet zoveel als je wilt, van het goede. Hoe meer groente en fruit je eet, hoe voller je zit en hoe minder slechte dingen je zult eten. Je smaak verbetert, je voelt je beter, valt af en je hebt een kleinere kans op allerlei ziektes en kwalen. Met een sapcentrifuge maak je van 1/2 komkommer, 3 appels, 1 stengel selderij en een kiwi een groot glas heerlijk vers sap waar je uren van vol zal zitten. Sojayoghurt met aardbeien, chocolade (minimaal 70% cacao) en nootjes is een heerlijk zoet tussendoortje.

Tip 4 Maak het jezelf gemakkelijk

Haal geen slechte dingen in huis. Leg fruit en groente op schalen zodat het voor het grijpen ligt. Snij fruit voor, maak vast sap voor de middag. Stop slechte dingen waar je geen afscheid van kan nemen ver weg in de kasten. Zet de gezonde dingen vooraan. Wees niet te streng voor jezelf wat betreft het niet eten van dierlijk producten. Want dat is in deze hamburger minded wereld lastiger dan je denkt (check mijn vega tips). Eet vlees (nooit bewerkt!) als je uit eten gaat. Maak alleen op zondag nog een gekookt eitje.

Snel gezond blijvend afvallen doe je in een gezond huis!

Over Elke Rouweler 8 Artikelen
| WEBMASTER | www.elky.nl | food.elky.nl | www.zen-holidayrentals.com | www.wijnvanhelene.nl || BLOGGER | www.lastminuteinfo.be | www.gezondlevenlekkereten.nl | www.gezondafvallenvooriedereen.nl || COPYWRITER || translator NL-EN EN-NL ||

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*