Een congres organiseren doe je zo

Roxanne - 8 juni 2017

Voedingssupplementen

Roxanne - 8 juni 2017

Een smaakvolle keuken uitzoeken

Roxanne - 8 juni 2017
congreslocatie
voedingsupplementen
restaurant

Een uitgaansgelegenheid waar men kan eten en drinken tegen betaling wordt ook wel een restaurant genoemd. Het restaurant stamt uit het einde van de 18de eeuw. In deze tijd waren er al andere eetgelegenheden zoals de, nog steeds bestaande, herbergen. Deze herbergen vind je voornamelijk terug in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Ierland. Het verschil tussen een herberg en een restaurant is dat je bij een herberg, naast voedsel, ook een slaapplaats kan krijgen. Een restaurant verschaft enkel en alleen voedsel en dranken.

Soorten restaurants

Er bestaan veel verschillende soorten restaurants. Zo zijn er op zichzelf staande restaurants en restaurantketens. Enkele voorbeelden van fastfood restaurantketens zijn Mac Donalds, Burger King, Domino’s Pizza en Kentucky Fried Chicken (KFC). Dit zijn de fastfood restaurants en onderscheiden zich hiermee van de reguliere restaurants. Er zijn ook restaurant- en hotelketens. Denk hierbij aan de AC Restaurants en natuurlijk Van der Valk. Een op zichzelf staand restaurant vind je werkelijk overal in Nederland. Dit kan een restaurant zijn waarbij de prijzen over het algemeen voor ieders portemonnee geschikt zijn, maar het kan ook een erg luxe eetgelegenheid zijn waarbij het goedkoopste gerecht al meer dan vijf tientjes kost.

Voor wie?

Een restaurant in Noord-Brabant  is voor iedereen toegankelijk en heeft meestal ook ruime openingstijden. Dit is echter per restaurant verschillend. Zakenmensen gaan graag buiten de deur lunchen met hun klant, maar ook voor andere mensen kan een restaurant uitkomst bieden. Na een lange werkdag geen tijd en zin meer om voor jezelf te koken? Dan ga je niet naar huis, maar rechtstreeks door naar een gezellige eetgelegenheid. Ook als je invalide bent hoef je niet voor het eten thuis te blijven. Sommige restaurants zijn ook geschikt voor minder validen.

Smaakvolle keuken

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren als het om eten gaat. De één houdt van de Hollandse keuken en eet graag een lekkere Hollandse groenten en biefstuk met een sausje erover. En de ander lust wel pap van de Aziatische keuken en doet zich graag tegoed aan nasi en pittige vleesgerechten. Naast de Hollandse en Aziatische keuken zijn er nog de Griekse restaurants, Japanse sushirestaurants en de Italiaanse keuken mag niet vergeten worden. Dit is nog lang niet alles, want tegenwoordig kun je in bijna alle grote steden genieten van vele smaakvolle gerechten uit de hele wereld.

Michelinsterren

Als een restaurant michelinsterren heeft, zoals Wolfslaar, wil dat zeggen dat dat restaurant over een bepaalde gastronomische kwaliteit beschikt. Een michelinster is een waardebepaling en straalt als het ware een soort autoriteit uit als het aankomt op kwalitatief goed en lekker eten. Hoe meer michelinsterren, des te beter de kwaliteit van het restaurant. De michelinster heeft overigens niet de vorm van een ster, maar heeft meer weg van een bloem.

Zoals je ziet is er voor elk wat wils. Het is van je portemonnee afhankelijk hoe vaak je een restaurant bezoekt en welke dit dan is. Voor de gemiddelde mens is het niet haalbaar elke maand één of meerdere keren uit eten te gaan. De mensen die een stuk meer te besteden hebben kunnen gerust elke week buiten de deur een hapje gaan eten. Het is maar net wat je leefstijl is en wat je gewend bent. Het is in ieder geval wel zo, wat je budget ook is, dat je altijd wel ergens uit eten kunt gaan.

Leave a comment