Saxenda kopen

Wilt u Saxenda kopen? Saxenda is een receptplichtig geneesmiddel wat goed werkt voor mensen met overgewicht (BMI van 27 en hoger) om af te vallen en gewichtsverlies mogelijk te maken. Novo Nordisk produceert dit geneesmiddel en het bevat liraglutide. Liraglutide is een glucagon-like peptide 1-agonist (GLP-1). Het is niet geheel duidelijk hoe werkt, maar het geeft een remmend hongergevoel en stimuleert daarna het verzadigingsgevoel.  Het medicijn wordt geleverd in een injectiepen. Elke pen bevat 3 ml oplossing voor de toediening van doses van 0,6 mg, 1,2 mg, 1,8 mg, 2,4 mg en 3,0 mg.

Saxenda kan bij Overgewicht Nederland alleen gekocht worden op advies van een arts en in combinatie met een leefstijlprogramma. Onze BIG geregistreerde artsen stellen in een anamnese gesprek vast met de patiënt of Saxenda/liraglutide geschikt is en kan werken als oplossing voor gewichtsverlies.

Omdat dit geneesmiddel over een lange termijn in gebruik wordt genomen is het belangrijk om dit in combinatie met intensieve begeleiding aan te bieden. 

Is Saxenda zonder recept te koop?

In Nederland is een recept voor Saxenda alleen verkrijgbaar via een apotheek. Er zijn enkele webshops die het medicijn zogenaamd online te koop aanbieden. Deze webshops vragen echter ook naar een eerder ontvangen recept van uw arts, of ze brengen u in contact met een geregistreerde arts. Dit hoeft echter geen arts te zijn die gespecialiseerd is in overgewicht of bariatrie, wat mogelijk niet het advies ten goede komt.

Saxenda is niet goedkoop helaas. Veel mensen zoeken daarom naar de mogelijkheid om er via andere verkoopkanalen aan te komen. Pas goed op wat u koopt, er zijn veel aanbieders van vervalste medicijnen actief. 

Sommige webshops zijn bijvoorbeeld in het buitenland gevestigd. Deze webshops en hun producten of diensten kunnen niet worden gecontroleerd door de Nederlandse instanties. Wij raden het daarom af om via een online webshop receptplichtige geneesmiddelen te kopen. Online is genoeg informatie te vinden over het geneesmiddel Saxenda en andere medicatie om af te vallen. Het is begrijpelijk als u door de bomen het bos niet meer ziet. Als u overweegt Saxenda of andere medicatie te kopen, adviseren wij om altijd eerst contact op te nemen met een gespecialiseerde arts of kliniek. Dit is meestal vrijblijvend en kost u dus helemaal niets. Zij kunnen u verder doorverwijzen en helpen met bepaalde afwegingen. Bovendien zijn gespecialiseerde artsen meestal beter op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwste behandelmethodes.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*