Kwarktaart, het is een heerlijke taart voor iedere gelegenheid maar vol met suikers. Verder weet je ook niet wat er nog meer in de kant-en-klare verpakkingen zit. Op internet kwam ik verschillende recepten tegen van gezonde kwarktaarten, ik koos de simpelste en naar mijn mening ook de lekkerste.
Wat heb je nodig:
- 750 gram magere kwark
- 250 gram verse aardbeien
- 8 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje
- 5 eetlepels honing of agavesiroop
- Voor de garnering wat blauwe bessen
- 130 gram dadels (pitloos)
- 40 gram kokosolie (gesmolten)
- 40 gram walnoten
- 75 gram havermout
Materialen:
- Keukenmachine
- Springvorm 22cm
- Bakpapier
Hoe maak je het:
We beginnen met de bodem, doe daarvoor de dadels, gesmolten kokosolie, walnoten en havermout in de keukenmachine. Plaats het bakpapier op de bodem van de springvorm, bekleed daarna de bodem met de bodemmix, druk het goed aan met de achterkant van een lepel, zet daarna de springvorm voor ongeveer 15 minuten in de koelkast.
Ondertussen gaan we verder met de kwarktaart, maal de aardbeien fijn en doe het daarna in een pannetje en verwarm de aardbeienpuree, week de gelatine in koud water en knijp het uit in de aardbeienpuree en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Doe de magere kwark in een kom en meng het met de gepureerde aardbeien, haal het merg uit het vanillestokje en roer het samen met de honing of agavesiroop door de kwark, wanneer het mengsel goed glad is, giet je het over de bodem van de taart, en laat de kwarktaart daarna minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Als garnering kun je wat blauwe bessen en aardbeien erop doen.
Meer kwarktaart recepten.
Laat een reactie achter