3 veroorzakers van overgewicht: vermijden en voorkomen

Roxanne - 14 november 2016

Waarom is Chai thee zo gezond?

Roxanne - 14 november 2016

Paella maken: hoe doe je dat?

Roxanne - 14 november 2016
snel gezond blijvend afvallen | Gezond Eten Lekker Leven
Waarom is Chai thee zo gezond?
Paella maken hoe doe je dat?

De Spaanse keuken is onder andere beroemd om het gerecht paella. Een heerlijk geurend rijstgerecht, met als belangrijke ingrediënten zeevruchten en vlees. Ben je wel eens in Spanje op vakantie geweest? Dan zal de geur van het gerecht je direct doen terugverlangen naar de Spaanse zon! Breng dat heerlijke vakantiegevoel weer terug en ga zelf paella maken. Bang dat je dat niet kunt? Met een goed recept van Happy Paella komt het gegarandeerd goed!

Tips voor paella maken

Hoewel paella een heel exotisch gerecht lijkt, zijn de meeste benodigde ingrediënten makkelijk te vinden in een gemiddelde Nederlandse supermarkt. Paella bereiden lukt het beste met verse ingrediënten. Je kunt voor dit recept paella natuurlijk gewoon kippenvlees uit de buurtsuper gebruiken. Voor extra smaak is het echter aan te raden om vlees bij de slager te halen. Ditzelfde geldt voor de zeevruchten in de paella recepten. Deze vind je in de vriezer van de supermarkt. Voor meer smaak raden we je echter aan om verse zeevruchten bij de vishandel te kopen. Het loont zeker de moeite, het recept paella zal nog geuriger en smaakvoller worden!

Kruiden en rijst voor paella recepten

Naast bekende kruiden, zoals peterselie en currypoeder, wordt in veel paella recepten gebruik gemaakt van typisch mediterrane kruiden. Voor de kip kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de gewone Nederlandse kipkruiden, maar Spaanse kipkruiden geven net iets meer pit. Overigens geldt dit ook voor de rijst die gebruikt wordt om paella te maken. Wanneer je de bij ons bekende zilvervliesrijst gebruikt, zal het gerecht al snel te nat blijven. Echte paella rijst houdt een ‘bite’, waardoor het gerecht wat steviger wordt. Het is daarom zeker aan te raden om voor het maken van een heerlijk recept paella echte paellarijst te kopen.

Leave a comment