Biologische wijn kopen?

Roxanne - 23 maart 2016

Het DASH dieet

Roxanne - 23 maart 2016

Opruimen met opruimkoningin Marie Kondo

Roxanne - 23 maart 2016
Biologische wijn kopen
Dash Dieet
Opruimen met opruimkoningin Marie Kondo

Marie Kondo is 30 jaar en leeft in Japan, zij is al van jongs af aan ge- obsedeerd door opruimen. Ze heeft van haar passie haar beroep kunnen maken en geeft nu in het dagelijks leven lezingen en workshops, daarnaast heeft ze een boek geschreven The life changing magic of tidying up, in Nederland heet dit boek Opgeruimd!. Marie is van mening dat ook je kleding rust moet krijgen, zo moet je nooit je sokken oprollen omdat ze dan geen rust krijgen.

Maar wat is de Konmari methode?

De Konmari methode is een stappenplan welke uit 2 stappen bestaat om je huis op te ruimen en dus ook je leven, maar in het boek gaat Marie Kondo verder dan alleen het opruimen van je huis. Zo is de eerste vraag die je jezelf moet stellen ‘geeft mij dit item een blij gevoel?’ als jouw antwoord ja is dan mag je het houden maar moet je het wel netjes opbergen, wanneer je antwoord nee is moet je het meteen weggooien of weggeven want misschien word iemand anders wel blij van het gene wat je weggeeft.

Over het boek Opgeruimd!

De originele versie van het boek heet The life changing magic of tidying up, het boek word in inmiddels 25 landen verkocht, heeft een 55e druk gekregen en is ruim 2 miljoen keer verkocht. Qua inhoud zijn alle talen hetzelfde. In het boek leer je hoe je voor altijd een schoon en rommelvrij huis houd, ervaar hoe dit je leven kan veranderen. De basis van het boek is dat je alleen spullen gaat bewaren waar je blij van wordt, en deze ook gaat opruimen.

De methode van Marie werkt echt, zo staan wij op het punt om te gaan verhuizen en kwam ik erachter dat ik echt veel te veel spullen heb, daarom heb ik een heleboel van mijn bezittingen die ik niet meer nodig had of geen gevoel bij had verkocht of weggegeven, jeetje wat geeft dat een heerlijk gevoel!

Bestel hier het boek van Marie Kondo >>

Leave a comment