Ontdek het lekkerste zomers fruit in jouw foodbox

zomerfruit

De zoete geuren en smaken komen je tegemoet, dat wil zeggen dat al het zomerfruit nu op zijn lekkerst is! Denk bijvoorbeeld aan kersen, pruimen, nectarine, perziken en zeker niet te vergeten aardbeien, frambozen, bramen en bessen. Allemaal vol van smaak en van de beste kwaliteit! Hieronder vind je meer informatie over het meest populaire zomers fruit: aardbeien, blauwe- en rode bessen, bramen en frambozen. Je vindt het ook steeds vaker terug in jouw maaltijdbox van Marley Spoon, HelloFresh of Albert Heijn.

Aardbeien

Wordt ook wel het welbekende ‘zomerkoninkje’ genoemd. Deze zomerkoninkjes zitten vol vezels en vitamine C en zijn een natuurlijke bron van suikers. Ze smaken lekker zoet en sappig! Al deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede gezondheid en een gezonde groei en ontwikkeling. Vezels zorgen er bijvoorbeeld voor dat voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. Vitamine C helpen samen met de natuurlijk suikers je hersenen goed te laten functioneren. En… wist je dat dat de aardbei eigenlijk geen vrucht is maar een schijnvrucht? De pitjes aan de buitenkant zijn namelijk de vruchtjes!

  • Eet aardbeien op kamertemperatuur voor de beste smaak!
  • Het kroontje van de aardbeien pas na het wassen verwijderen

Blauwe bessen

Vaak worden blauwe bessen en bosbessen door elkaar gehaald. Maar blauwe bessen zijn een stuk groter en het sap van de blauwe bes is kleurloos in plaats van paars. Blauwe bessen zijn lekker zoet van smaak en zitten vol met vezels en antioxidanten. Daarmee behoort de blauwe bes ook tot het superfruit en spelen een belangrijke rol in de dagelijkse weerstand en de bescherming van je huid. Daarnaast bevat de blauwe bes van nature vitamine K. Dit is belangrijk voor de bloedstolling en zorgt voor een goede bloeddoorstroming. Ook speelt vitamine K een belangrijke rol in de opbouw en vernieuwing van je botten.

Rode bessen

Ook wel bekend als de aalbes. Deze bes is zuur tot zoetzuur van smaak en zit vol met vitamine C. Ze zijn ongeveer 1 cm in doorsnee en groeien in trossen. Rode bessen zijn het hele jaar door verkrijgbaar uit Nederland. Deze bes is niet alleen verrukkelijk, maar ook gezond: rijk aan vezelstoffen en vitamine C. Een echt vitaminebommetje dus!

Bramen

Bramen hebben een diep paarse kleur en zijn heerlijke gezonde vruchten met veel vitamines en een zoete smaak. Daarnaast is de braam rijk aan voedingsvezels. Voedingsvezels heb je nodig nodig voor een goede stoelgang, en dat is de basis voor een goede gezondheid!

Wist je dat… hoe groter de braam is hoe lekkerder hij is?!

Frambozen

Frambozen hebben een vrolijke rozerode tot donkerrode kleur en zijn lekker sappig, zacht en zoet van smaak. Ideaal voor (kleine) kinderen!

Frambozen zitten vol met voedingsvezels, vitamine C en levert veel natuurlijke suikers. Daarnaast is de framboos een van de weinige fruitsoorten die de antioxidant ellagitannine bevat. Samen met vitamine C en andere voedingstoffen beschermen antioxidanten weefsels tegen schade en veroudering.

Tip: Frambozen liever niet afspoelen, deze zuigen veel water op waardoor de echte smaak verdwijnt!

Wist je dat…

– Zomerfruit ook heerlijk is door salades en dressings. Maak gemakkelijk een frisse dressing van zomerfruit. Prak wat zomerfruit fijn en meng met mosterd azijn en olijfolie. Wil je inspiratie voor zulke heerlijke recepten? Vergelijk foodboxen en vind de lekkerste zomerse recepten met steeds vaker ook zomers fruit.

– Zomerfruit ook heerlijk te combineren is in zomerse drankjes. Bijvoorbeeld frambozen in een glas champagne, aardbeien met verse munt in een karaf ijswater of vries één stukje zomerfruit in met een ijsklontje.

– Uw zomerfruit kunt u het beste direct na aankoop ongewassen in de koelkast bewaren. Het beste op een bordje zodat de kans op kneuzingen verminderd wordt. Op deze manier kunt u uw zomerfruit het langste bewaren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*