Mondwater wel of niet gebruiken?

mondwater

Tegenwoordig zijn er veel mondverzorgingsproducten, maar er bestaat ook mondwater. Je ziet ze in de supermarkt wel staan, de flesjes met een gekleurde vloeistof. Misschien heb je dit product wel eens geprobeerd, dan weet je dat dit een frisse explosie in je mond geeft. Er zijn vele soorten, maar wat is nou het beste mondwater om te gebruiken?

Wat is mondwater?

Met alleen tandenpoetsen en flossen kom je er niet. Als je het gebit volledig wil reinigen kun je het beste ook nog mondwater nemen, maar wat is het eigenlijk? Dit frisse drankje neem je in na het tandenpoetsen. Vervolgens spoel je het gebit ongeveer 30 seconden en spuug je het weer uit. Het is absoluut niet de bedoeling om mondwater door te slikken. Mondwater reinigt als het ware je gebit van bacteriën die niet zijn verwijderd tijdens het tandenpoetsen. Mondwater is dus zeer effectief, maar er zijn ook nadelen.

Voordelen mondwater

Mondwater bereikt plekjes waar je met je tandenborstel niet zo snel bij kan. Slechte bacteriën worden verwijderd en een fris en schoon gevoel is het eindresultaat.

  • Bereikt moeilijke plekken in je mond
  • Doodt alle slechte bacteriën
  • Een fris en schoon gevoel

 Nadelen mondwater

Mondwater is ook niet lang zo goed voor je als de meeste mensen denken. Er worden dus veel slechte bacteriën gedood, maar er zijn ook veel goede bacteriën die gedood worden. Deze goede bacteriën zorgen er onder andere voor dat bloedvaten niet vernauwen. Als deze gedood worden resulteert dit uiteindelijk in een te hoge bloeddruk.

  • Doodt ook de goede mondbacteriën
  • Bevat alcohol en soms andere schadelijke ingrediënten
  • Tandplak kan sneller ontstaan

Welk mondwater is voor mij geschikt?

Er zijn vele soorten mondwater, we weten allemaal in wat voor felle kleuren ze te koop zijn, maar is er ook onderling verschil? Tandartsen bevelen OxyFresh aan. Dit product is met afstand de beste en is ook het best beoordeeld op verschillende vergelijkingssites https://www.vraagdetandarts.nl/

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*