Eiwitdieet: eiwitten als basis

Roxanne - 30 mei 2016

Vandaag staat er Foo Yong Hai op het menu!

Roxanne - 30 mei 2016

Libanese Wrap in een handomdraai

Roxanne - 30 mei 2016
Eiwit Dieet
Foo Yong Hai
Libanese Wrap

Dit is een super snack! Een goed vullende, goed gevulde Libanese wrap met kikkererwten, avocado en tomaat. Kleurrijk en smaakvol, ideaal voor de lunch. Ik heb vele verschillende combinaties uitgeprobeerd maar dit is absoluut de beste.

Libanese wraps kun je in de meeste supermarkten in Nederland wel kopen. Ga niet frummelen met tortilla’s of ander plat brood. Dat is gewoon niet hetzelfde.
Met Libanees brood bedoel ik eigenlijk Lavash. Oorspronkelijk komt dit uit Armenië. Het is een dun, plat, soepel brood. Het is te vergelijken met een Turkse pide en in Libanon zelf noemen ze het Mankoush. De dikte van het brood bepaalt de bakker door het uitrollen. Ik neem altijd de dunste die ik kan vinden. In de supermarkt heb je die keus niet helaas. Maar in landen als Australië zijn ze op alle markten verkrijgbaar en in Nice zijn er zelfs Franse bakkers die ze maken. Ondanks dat er geen conserveringsmiddelen in Lavash zitten, zijn deze Oriëntaalse wraps met gemak een week houdbaar. Doe je ze in de koeling, dan kan je daar nog een week bij optellen. Heel praktisch voor op vakantie of tijdens een roadtrip. Bewaar ze op een donkere plek en je kan ze bijna twee weken bewaren. Ik verstopte de Lavash onder mijn stoel in de auto. Na een lange wandeling had ik dan maar een paar minuten nodig om iets super lekkers en voedzaam te maken. Een echte feel good snack.

Ingrediënten voor mijn Libanese wrap

1 blik kikkererwten 400 g
3 eetlepels zure room
2 tomaten in blokjes
1 avocado in repen
1 rode ui in ringen
½ bos koriander
1 teen knoflook tot pulp gehakt
gemalen zwarte peper
eetlepel olijfolie
Snij de ingrediënten in reepjes, ringen en blokjes zoals bij de ingrediëntenlijst aangeven is. Laat het blik kikkererwten uitlekken en spoel de erwten goed om. Plet ze in een kom. Niet te hard natuurlijk. Hummus heeft een ander recept. Mix de zure room met de koriander, wat citroensap zwarte peper, olie en knoflook. Voeg dit toe aan de kom met kikkererwten. Maak er een goed dik mengsel van.
Besmeer de wrap met een royale laag van jouw mengsel. Verdeel wat rode ui over de laag. Leg nu de tomatenblokjes aan de linkerkant en de repen avocado aan de rechterkant. Dit zorgt voor een goede smaakvolle verdeling én het ziet er mooier uit. Rol de Libanese wrap nu op. Snij de wrap doormidden en serveer met een citroentje en extra koriander. Bewaar een helft voor later of deel met iemand waar je veel van houdt. Sahtayn!

Leave a comment