Lasagne a la Jamie Oliver

Lasagne a la Jamie Oliver

Jamie Oliver staat niet alleen bekend om zijn boek ‘Jamie in 15 minuten’, de bereidingstijd van deze lasagne is maarliefst 75 minuten, maar het resultaat mag er dan ook wel zijn! Dit recept is gebaseerd op 4 porties.

Met dit recept kun je ook nog eens creatief zijn en bijvoorbeeld broccoli of spinazie toevoegen.

Wat heb je nodig?

  • 600 gram rundergehakt
  • 5 plakken spek
  • 3 blikken tomatenpuree (á 400 gr.)
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 2 wortels, fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook, dun gesneden
  • 12 verse lasagnevellen
  • 250 gram cherrytomaten, doormidden gesneden
  • 1 bol mozarella
  • 750ml melk
  • 75 gram ongezouten boter
  • 75 gram bloem
  • 1 hele muskaatnoot
  • bos basilicum, zonder blaadjes
  • 1tl gemalen kaneel
  • rode wijn
  • geraspte parmezaan
  • 1 laurierblad

Hoe maak je het?

Je start met het maken van de bechamelsaus, zet een pannetje met de 750ml melk daarin op en voeg het laurierblad toe. De melk mag niet gaan koken, smelt in een andere pan ondertussen de boter en doe de bloem hier doorheen, als het een mooie massa is kun je de melk hier bij voegen, blijf het kloppen zodat het een mooi geheel word. Voeg hier zout en peper toe naar smaak en blijf roeren tot het een mooie dikte heeft, haal het laurierblad eruit en voeg de nootmuskaat toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden,  bak de spek en kaneel, als de spek goed gebakken is dan voeg je de ui en wortel toe, samen met de basilicum, knoflook en een flinke scheut olijfolie, laat het nu bakken tot het een mooie kleur heeft. Hier voeg je nu het gehakt toe en bak het tot het goed gaar is, dan voeg je de tomaten toe en een flinke scheut rode wijn, voeg de basilicum blaadjes toe. Laat het nu 45 minuten sudderen zodat de smaken vrij komen.

Nu ga je de lasagne opbouwen, vet de schaal in met olijfolie en leg een aantal lasagne bladen op de bodem van de schaal, voeg daarop een laag saus toe en dan weer een laag lasagne bladen, doe dit tot de saus op is, op de bovenste laag doe je de bechamelsaus en een beetje parmezaanse kaas, verdeel hierop de cherrytomaten en nog wat parmezaanse kaas. Bak de lasagne in 30 tot 35 minuten gaar.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*