Aardappelgratin wat is het en hoe maak je het

Elke Rouweler - 13 september 2016

Wat mag je wel en niet eten tijdens het geven van borstvoeding

Elke Rouweler - 13 september 2016

Lactose allergie, een oplossing!

Elke Rouweler - 13 september 2016
Aardappelgratin wat is het en hoe maak je het
Wat mag je wel en niet eten tijdens het geven van borstvoeding
Lactose allergie en nu? | Gezond Leven Lekker Eten

Ik had wel eens van lactose allergie en intolerantie gehoord. Mijn darmen zijn het gevoeligste punt in mijn lichaam. Vooral mijn dikke darm is snel geïrriteerd en zelfs meerdere keren ontstoken geweest. Dit deed vreselijke pijn wat gepaard ging met krampen, buikpijn en een opgeblazen gevoel. Van alles heb ik geprobeerd, geen gluten, vooral vezels, meer water, geen rauwe groenten, geen alcohol, geen rauw vlees, noem maar op. Niks hielp. Na meerdere darmkolieken en ongekende pijnscheuten besloot ik dat het genoeg was. Ik besloot mij te verdiepen in wat bepaalde voedingsmiddelen eigenlijk echt doen met je lichaam.

Al snel kwam ik erachter dat het toch wel een lactose allergie  kon zijn. Dat verbaasde mij eigenlijk niks. Mensen zijn nu eenmaal niet gemaakt om melk van andere zoogdieren te nuttigen. Maar het is zo lekker! Door de jaren heen is de mens geëvolueerd en hebben we ons bestendig gemaakt tegen melkzuurbacteriën. Onze darmen echter zijn hier nog steeds niet volledig aan gewend. Bij de een is dat erger dan bij de ander. In Azië worden er nog steeds geen tot weinig zuivelproducten genuttigd. Zij gebruiken soja en kokos.

Een lactose allergie en nu?

Van de een op de andere dag consumeerde ik helemaal geen melkproducten meer. Gelukkig kunnen de meeste kaassoorten wel want die zijn gemaakt van gefermenteerde melk. Maar geen mozzarella, yoghurt, melk, cappuccino, ijs en room meer. En dat is lastiger dan je denkt. Melk zit in dranken, soepen, sauzen en is de basis van vele gerechten. Het was even doorzetten maar het resultaat mocht er zijn. Na een paar dagen was ik al van mijn opgeblazen gevoel af en sindsdien heb ik nooit meer een darmkoliek of extreme krampen gehad gehad.

Dat is natuurlijk heel fijn maar af en toe kunnen genieten van een kop cappuccino, milkshake, tomatenroomsoep, pasta carbonara of tiramisu. Daarnaast kan een lactose allergie erg lastig zijn in restaurants, vooral met verrassingsmenu’s en desserts. Ik wil dan niet moeilijk doen en vooral ook mezelf niks onthouden. De volgende dag heb ik daar dan wel spijt van. Het is gewoon erg lastig om zuivel helemaal uit te bannen. Reden genoeg voor mij om weer eens op onderzoek uit te gaan.

Hoe je met een lactose allergie toch melkproducten kan nuttigen

Na een paar uur vergelijkend warenonderzoek kwam ik terecht bij Disolut. Zij hebben capsules ontwikkeld voor mensen met een lactose allergie. Het maakt niet uit in welke mate jij lactose intolerant bent, de capsules zijn er voor iedereen. Er ging een wereld voor mij open toen ik ontdekte hoe goed de capsules werkten tegen mijn lactose allergie. De capsules zorgen ervoor dat mijn darmen de zuivel wél kunnen verteren. Iets wat zij voorheen niet konden. Ik kan weer ijsjes eten en cappuccino’s drinken. Zonder mijn Disolut capsules ga ik de deur niet meer uit! Denk jij ook last te hebben van een lactose allergie of intolerantie en lijkt zuivel verbannen je een onmogelijke opgave? Probeer het dan gewoon eens met Disolut. Je kunt zelfs een gratis proefmonster bestellen.

 

 

 

 

Leave a comment