Kerstpakketten: wat kan wel en wat kan niet?

kerstpakketten

Het samenstellen van de kerstpakketten vormt voor de meeste werkgevers wel een uitdaging. Dit geldt al helemaal als je losse kerstpakketten maakt. In dit geval moet je al ver van tevoren beginnen met het maken van de pakketten. Bovendien lopen heel veel werkgevers ook tegen vragen aan. Zo vragen veel werkgevers zich bijvoorbeeld af hoeveel de pakketten moeten kosten. Moet jij dit jaar ook kerstpakketten maken of bestellen en loop je ook tegen dergelijke problemen aan? Dan lees je hieronder veel nuttige informatie. De kans is groot dat veel van je vragen na het lezen van dit blog beantwoord zijn.

Kerstpakketten met drank

Iedereen weet dat er rondom de kerstperiode vaak kerstpakketten met flessen wijn en champagne weggegeven worden. Toch twijfelen veel werkgevers of dit wel acceptabel is. Het antwoord hierop verschilt per bedrijf en per geval. Zo is het absoluut niet toegestaan om minderjarige medewerkers alcohol cadeau te doen. Als je graag een fles cadeau wilt doen, zijn er ook nog voldoende alcoholvrije alternatieven. Maak je voor ieder personeelslid een uniek kerstpakket? Dan is het ook verstandig om rekening te houden met de levensstijl van deze persoon. Ook als je als organisatie tegen alcohol bent, is het af te raden om drank in het pakket te stoppen. Drank kan dus wel, maar in bepaalde gevallen is het verstandiger van niet. In het geval van minderjarige medewerkers kunnen alcoholische dranken in geen enkel geval.

Goedkope kerstpakketten

Veel werkgevers vragen zich af of goedkope kerstpakketten wel of niet kunnen. Dit is afhankelijk van de uitstraling van het pakket. Luxe kerstpakketten hoeven bijvoorbeeld niet prijzig te zijn. Zolang het pakket geen goedkope uitstraling heeft, maakt het prijskaartje niet uit. Bovendien gaat het om het idee. Je wilt je personeel laten zien dat je het werk van afgelopen jaar waardeert. Voor ieder budget zijn er wel mooie pakketten te verkrijgen. Wees dus niet bang dat je geen leuk kerstpakket kunt aanschaffen als het budget dit jaar iets lager is. Uiteraard moet je wel realistisch zijn, een kerstpakket voor minder dan €15 is bijna niet mogelijk.

Het inpakken van de pakketten

Ook het inpakken van de kerstpakketten is vaak een uitdaging. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Je kunt de pakketten bijvoorbeeld bestellen, zodat ze al op een mooie manier zijn ingepakt. Ook kun je dozen bestellen met een print, waardoor je geen kale kartonnen doos cadeau hoeft te doen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de pakketten geheel zelf in te pakken. Je hoeft niet extreem veel moeite in de verpakking te steken, zolang deze er maar een beetje sfeervol uitziet.

Wanneer begin je met het maken van de pakketten?

Als je de pakketten zelf gaat samenstellen en inpakken, dan is het verstandig om enkele weken van tevoren te beginnen met plannen en het bestellen van de benodigdheden. Ook indien je de pakketten bestelt kan het geen kwaad om dit al enkele weken van tevoren te doen. Op deze manier weet je dat nog niet alles is uitverkocht en zal de leveringstijd niet te lang zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*