Salad Jars jouw gezonde lunch

Roxanne - 22 november 2018

Gezonder in 2019!

Roxanne - 22 november 2018

Keratine haarproducten

Roxanne - 22 november 2018
salad jars
Gezonder in 2019
keratine haarproducten

Keratine is de belangrijkste bouwsteen van het menselijk haar en wordt dan ook veel in haarproducten gebruikt. Het is een natuurlijk proteïne van het haar en wordt gevormd door 19 aminozuren en dezen spelen een grote rol in de samenhang van de cellen in het menselijk haar. De massa van je haar wordt voor het grootste deel (bijna 90%) opgemaakt uit keratine. Een ontzettend belangrijk element dus voor je haren, als het aankomt op de bouwstenen van je haar. Als er keratine uit het haar verdwijnt, kan het dus zo zijn dat de haarvezels minder sterk worden en het haar er dof uitziet. Keratine is dan ook waarschijnlijk het meest gebruikte ingrediënt in vele shampoos en wordt daarnaast ook nog in vele andere haarproducten gebruikt.

Keratine in shampoos

Omdat keratine zo’n ontzettend belangrijke bouwsteen is voor het haar wordt het tegenwoordig gebruikt in vele haarproducten. Het meest voor de hand liggende product is een shampoo. Eigenlijk zijn alle shampoos met keratine erin keratineshampoos, maar bij shampoos waarin het gehalte hoger ligt wordt het meestal op het etiket omschreven als ‘keratineshampoo’. Als je je haar vaak kleurt, zwemt in chloor of zout, veel in de zon zit of regelmatig stijl- of krultangen gebruikt, is het gebruik van een keratineshampoo als basisshampoo aan te raden. Zo herstelt de keratineshampoo de beschadigde bouwstenen van het haar.

Kwaliteit en schadelijkheid van keratineshampoos

Je hebt wellicht weleens gelezen dat keratine schadelijk is voor je haar en je het daarom beter niet zou kunnen gebruiken. Je haar zou er bijvoorbeeld oververzadigd van raken en te veel keratine opnemen. Dit is gelukkig in de meeste gevallen niet waar, je haar kan namelijk maar een maximum hoeveelheid keratine opnemen waarna er simpelweg niks meer bij kan, net als bij een spons. Als je haar dus weer gezond is zal het de overbodige keratine afstoten en zal er verder niks schadelijks gebeuren. Daarnaast zit er wel verschil in de kwaliteit van verschillende keratineshampoos. Dit zit hem vooral in de grootte van de moleculen; hoe kleiner de moleculen, hoe beter dezen kunnen doordringen in je haren en hoe beter het uiteindelijke effect wordt.

Andere keratine haarproducten

Met keratine haarproducten blijft het niet alleen bij shampoos. Uiteraard zijn er ook bijbehorende conditioners met keratine om de behandeling af te maken. Een ander veelgebruikt product is een haarmasker met keratine. Deze laat je enkele minuten intrekken waarna je het weer uitspoelt. Dit is ideaal als je wilt dat je haar wat langer in contact is met keratine. Met shampoo is het namelijk zo dat je het erg snel weer uitspoelt. De meeste keratine maskers kun je dagelijks gebruiken. Hier blijft het niet bij, want je kunt zelfs je haar verven met keratine-rijke producten. Zo word je haar gelijk verzorgd en hersteld tijdens iets wat normaal gesproken je haar zou beschadigen. Vraag hier vooral naar bij de kapper. Daarnaast zijn er ook hittebeschermingssprays en texturizing sprays te vinden. Er zijn dus talloze opties als je op zoek bent naar een keratine behandeling!

Kijk voor meer info op Keratinehaarproducten.nl

Leave a comment