Je personal trainer opleiding gehaald, wat nu?

Iedereen die een personal trainer opleiding heeft gedaan is verstandig bezig. Je hebt namelijk officieel geen opleiding nodig om personal trainer te worden, maar om dat zonder de juiste basis te doen is geen goed idee. Als personal trainer neem je beslissingen over de gezondheid van andere mensen en dat doe je niet zomaar. Wat als iemand een blessure heeft en jij niet weet hoe je daar het trainingsplan correct op aan moet passen? Daarbij zal je zonder de juiste diploma’s problemen krijgen om werk te vinden. Het volgen van een personal trainer opleiding zoals Fitness Trainer A en B is dus altijd een goed idee. Maar wat als je deze eenmaal binnen hebt?

Na je personal trainer opleiding aan het werk

Met Fitness Trainer A mag je direct aan het werk als fitness instructeur. Heb je ook Fitness Trainer B gehaald, dan ben je bevoegd om één op één te trainen. Er zijn verschillende manieren waarop je je carrière als personal trainer kunt beginnen. Zo kan je gaan werken bij een sportschool. Dat heeft als voordeel dat je automatisch cliënten aangewezen krijgt, dat je een vast inkomen hebt en dat je de materialen van de school kunt gebruiken. Dit is dan ook de keuze die veel trainers maken nadat ze hun personal trainer opleiding hebben afgerond. Je hebt zekerheid, doet ervaring op en begint een klantenbestand op te bouwen.

Voor jezelf werken

Nadat je ervaring en kennis hebt opgedaan kun je overwegen voor jezelf te beginnen. Je schrijft je dan eerst in bij de Kamer van Koophandel en mag vanaf dat moment je diensten aanbieden. Ben je na je personal trainer opleiding eerst in loondienst geweest, dan heb je al een netwerk met klanten opgebouwd waar je mee kunt beginnen en die je uit kunt breiden. Voor jezelf werken levert vaak meer op, maar heeft ook een keerzijde. Je moet zelf zorgen voor materialen, je moet de administratie doen, je moet reclame maken, cliënten vinden en alles correct plannen. Dat is niet voor iedereen weggelegd.

Een specialisme ontwikkelen

Een aantal jaren nadat je je personal trainer opleiding hebt afgerond en ervaring hebt opgebouwd, kun je overwegen jezelf te specialiseren. Je maakt je doelgroep dan kleiner en je hebt kennis die niet iedere andere personal trainer heeft. Misschien wil je graag werken met mensen die revalideren of ernstige blessures hebben opgelopen, met jonge sporttalenten of vrouwen in de menopauze. Je kunt ook extra diensten aanbieden, zoals advies over voeding of mindset coaching. Terwijl je werkt ontdek je waar je talenten en interesses liggen en ga je een richting op die voor jou interessant is.

Een dankbare baan

Hoe jouw carrière zich ook ontwikkelt nadat je je personal trainer opleiding hebt gevolgd, saai zal het in ieder geval niet zijn. Het is een dankbare baan waarin je je cliënten helpt hun doelen te bereiken. Wat begint met een personal trainer opleiding, ontwikkelt zich tot een carrière voor de rest van je leven.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*