Koolhydraatarm eten

Roxanne - 25 augustus 2017

Vervangers voor koolhydraten in een koolhydraatarm dieet

Roxanne - 25 augustus 2017

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

Roxanne - 25 augustus 2017
koolhydraatarm eten
koolhydraatarm voedsel
bhv ehbo

Wat zijn de vluchtwegen en waar bevinden zich de nooduitgangen? Waar is de dichtstbijzijnde uitgang? Kun je binnen 60 seconden de verbandtrommel pakken? En waar hangen de brandblussers? Wij zijn benieuwd hoe het met jouw veiligheidskennis op de werkvloer zit. Lukt het jou als EHBO’er of BHV’er de bovengenoemde vragen binnen no time te beantwoorden? Als je het antwoord op deze vragen niet meer weet, is het de hoogste tijd een (opfris)cursus te volgen. Zo weet je sowieso wat je moet doen wanneer er nood op de werkvloer uitbreekt.

Het verschil

Je werkgever is altijd verplicht om een EHBO-koffer te hebben, maar wie kan deze koffer gebruiken? Dat is zowel een EHBO-er als BHV-er. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee soorten hulpverleners. Allereerst leggen we je uit waar EHBO voor staat. EHBO staat voor eerste hulp bij ongelukken. Wanneer je de cursus EBHO hebt gevolgd, verleen je eerste hulp aan een slachtoffer totdat hij of zij in handen is van een deskundige. BHV staat voor bedrijfshulpverlening. De taken van een BHV’er gaan verder dan het verlenen van eerste hulp bij ongelukken. Een BHV’er is ook in staat een brand te beperken en te bestrijden.

Zwartewaterland Training en Advies

Wij raden organisaties aan er altijd voor te zorgen dat er een BHV’er aanwezig is. Wil je een aantal werknemers direct een cursus BHV laten volgen? Dat kan! Van Groningen tot Zwolle en van Leeuwarden tot Utrecht, klik hier voor een overzicht van cursusdata in het Noorden en Oosten van Nederland. Behalve cursussen BHV worden er op de website ook cursussen VCA aangeboden. Denk hierbij aan zowel de cursus VCA Basisveiligheid en de cursus cursus VCA-VOL. Een hoge veiligheidskennis bij jouw op de werkvloer begint bij het opleidingsloket van Zwartewaterland Training en Advies.

Leave a comment