Maak een goede indruk met mooie tanden

Roxanne - 2 augustus 2017

De beste blender voor smoothies

Roxanne - 2 augustus 2017

Is ontbijt wel de belangrijkste maaltijd van de dag?

Roxanne - 2 augustus 2017
mooie tanden
blender-en-smoothies-maken
foodtrends

Zoals je waarschijnlijk al wel ooit gehoord zult hebben, wordt er vaak beweert dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar is dat daadwerkelijk wel zo of is het maar een mythe die al eeuwen speelt? Uit de Nationale Gezondheidstest kwam naar voren dat het ontbijt juist niet de meest belangrijke maaltijd van de dag is. Hoe kan dit dan en wat is waar?

 

Wat zijn de achterliggende redenen van de ontbijt mythe?

Los van het feit of het ontbijt wel of niet de belangrijkste maaltijd van de dag is, zijn er verschillende redenen te geven waarom het wel of niet belangrijk zou zijn. Er werdt altijd beweert dat een goed ontbijt je stofwisseling op gang zou brengen, waardoor je gedurende de dag meer zou verbranden. Daarnaast geeft een goed ontbijt je direct een voller, langer verzadigd gevoel. Dat zal er voor zorgen dat je gedurende de dag veel minder zal snoepen, wat vervolgens weer eerder tot overgewicht kan leiden.

 

Waar ligt het dan aan?

Waar het dan wel om draait is dat het niet eens ligt aan je ontbijt overslaan, want dat heeft geen gevolgen voor je gezondheid blijkt uit onderzoek. Het gaat hierbij juist om wat je de rest van de dag eet! Het ontbijt overslaan door bijvoorbeeld stress kan leiden tot slechtere eetkeuzes en weinig beweging gedurende de dag. Maar dat wil niet direct zeggen dat het overslaan van je ontbijt een reden van een hoger en/of overgewicht is! Het staat in weliswaar wel in verband met elkaar.

 

Lekkere ontbijt tips

Heb je moeite met het ontbijt of gewoonweg geen tijd? Zonde! Het is de lekkerste maaltijd van de dag en je kunt het zo gek niet verzinnen. Lekker verse en pure ingrediënten maken je ontbijt compleet. De foodtrends wijzen uit dat het ontbijt ontzettend kan variëren, van juices tot bowls tot zelfs wafels en pancakes!

  • Start je dag met een heerlijke warme kom havermout waar je een appeltje in hebt geraspt. Iets minder tijd?
  • Zorg dat je de avond van tevoren een bananenbrood hebt gebakken, snijd deze in stukjes en doe de rest in de vriezer. Een goed vullend en voedzaam ontbijt, dat je zomaar even uit de vriezer hoeft te trekken!
  • Natuurlijk blijft het oer-Hollands ontbijt ook altijd lekker: simpele boterhammen met wat roomboter en beleg gaat ook prima als ontbijt. Het is ook nog eens snel te maken en handig mee te nemen voor onderweg!

 

Leave a comment