De invloed van slechte voeding op mee-eters

De invloed van slechte voeding op mee-eters

Diverse onderzoeken die in het verleden werden uitgevoerd brachten reeds aan het licht dat er een niet onbelangrijke connectie bestaat tussen voeding en het krijgen van puistjes of mee-eters.

Uit een aantal van deze onderzoeken kwam zelfs naar boven dat bepaalde voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld eieren, chocolade, chips en frisdrank die over veel suiker beschikken er voor kunnen zorgen dat de huid vetter wordt. Op deze manier gaat ze meer talg produceren waardoor het risico op het ontstaan van mee-eters alleen maar groter wordt. Wanneer je binnen een bepaalde periode met andere woorden plots te maken krijgt met heel wat nieuwe puistjes en mee-eters doe je er dan ook altijd goed aan om je af te vragen wat je de laatste tijd precies hebt gegeten. De kans is immers groot dat je door je voeding aan te passen uiteindelijk de afwijkingen aan je huid op doeltreffende wijze kan voorkomen of in ieder geval kan inperken.

 

Opgelet met suiker, zout en vet

Bovenstaande zorgt er voor dat je altijd rekening moet houden met het overmatig gebruik van suiker, zout en vet. Deze voedingstoffen zorgen er immers stuk voor stuk voor dat de huid een flinke opdoffer krijgt. De kans dat je door het veelvuldig eten van deze stoffen te maken krijgt met puistjes en / of mee-eters is dus zeer groot. Niet elke dermatoloog is het hier evenwel mee eens, maar toch wijzen heel wat onderzoeken echt in deze richting. Gezond eten lijkt op dit vlak dan ook heel wat narigheid te kunnen voorkomen.

 

Last van mee-eters tijdens de puberteit

Tijdens bepaalde momenten in ons leven lopen we allemaal een verhoogd risico om te maken te krijgen met puistjes of mee-eters. Een bekend voorbeeld hiervan is uiteraard de puberteit, maar wist je ook dat je tijdens de overgang meer dan anders geconfronteerd wordt met deze vervelende aandoening aan de huid? Bovendien blijken ook zwangere vrouwen er extra vatbaar voor te zijn. Dit heeft alles te maken met de hormonale veranderingen die plaatsvinden in het lichaam. Anderzijds moet het eveneens gezegd dat ook tijdens deze periodes de voeding een niet onbelangrijke invloed kan hebben. Jongeren in de puberteit eten namelijk graag vettig eten en dat geldt eveneens voor vrouwen die zwanger zijn.

 

Nog hogere talgproductie

Door het eten van slechte voeding kan de talgproductie zomaar nog meer worden verhoogd en dat terwijl ze tijdens de puberteit reeds hoger ligt omwille van hun hormonale veranderingen. Het zijn net deze vetten en suikers die er gecombineerd met de hormonen voor zorgen dat jongeren gevoeliger zijn voor puistjes evenals mee-eters in vergelijking met andere leeftijdsgroepen.

 

Voeding om mee-eters te voorkomen

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat slechte voeding wel degelijk aan de basis kan liggen van het ontstaan van een groot aantal puistjes of mee-eters. De voeding die je beter kan vermijden is aldus altijd rijk aan vetten en suikers, maar kan voeding ook een gunstige bijdrage leveren aan het voorkomen van mee-eters? Absoluut. Voeding die je op dit vlak zonder zorgen kan eten is kip en kalkoen, volkorenbrood, vis, cranberries, sinaasappels, mandarijnen en grapefruit, citroenen, broccoli, paprika, wortels, spinazie en zoete aardappelen. Ook magere zuivelproducten en bronwater zijn uiteraard prima om er voor te zorgen dat er aan de huid geen veelvuldige afwijkingen onder de vorm van mee-eters zullen verschijnen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*