5x waarom een maaltijdbox goed voor je is

Roxanne - 18 mei 2016

Eiwitdieet: eiwitten als basis

Roxanne - 18 mei 2016

Infused water : de beste zomerse dorstlesser!

Roxanne - 18 mei 2016
Maaltijdbox
Eiwit Dieet
Infused Water

Je hebt de foto’s van flessen met infused water vast wel eens op Pinterest of Instagram voorbij zien komen. Deze fruitige drankjes zijn een lust voor het oog en ook nog eens heel gezond. Infused water is water dat op smaak gebracht is door toevoeging van fruit of kruiden. Het water wordt zo extra verfrissend en vormt een goede vervanger voor frisdrank waar veel suiker aan is toegevoegd.

Waar doe je je infused water in?
Infused water kun je eenvoudig maken in een speciale fles, deze heeft een compartiment waar je het fruit in kunt doen. Op deze manier drijft dit niet in het rond en kun je eenvoudig drinken van je fruitige water. Handig voor als je op pad gaat en een gezonde dorstlesser mee wilt nemen!

In een grote glazen kan staat infused water erg mooi. Voeg ijsblokjes toe zodat het water lekker koel blijft, en zet hem op tafel tijdens een barbecue of een gezellig tuinfeest. Iedereen zal er van willen proeven en blij verrast zijn. Liever een infused water alleen voor jezelf? Doe deze dan in een mason jar met een rietje, en geniet in stijl van deze heerlijke dorstlesser

Drie lekkere fruitcombinaties
Maar welk fruit kun je nu het beste toevoegen aan het water? Hieronder vind je drie combinaties die erg lekker zijn.

Watermeloen en munt. Een heerlijke lichte combo die je een echt zomers gevoel geeft!

Aardbei en framboos, heerlijk zoet en fruitig!

Citroen, blauwe bessen en rozemarijn. Dit klinkt misschien als een gekke combinatie, maar de smaak is er niet minder om! De rozemarijn zorgt voor een bijzondere twist die je drankje net wat specialer maakt. Leuk om te serveren aan gasten!

Tips:
– Gebruik bevroren fruit zodat je geen ijsblokjes hoeft toe te voegen!
– Geef het fruit even de tijd om smaak af te geven aan het water, en laat het eerst minstens een uur staan voor je ervan proeft.
– Gebruik in plaats van gewoon water eens bruiswater of groene thee als basis.
– Ga voor seizoensfruit voor meer smaak en lagere prijzen.

Ga jij deze zomer ook infused water maken? Welk fruit lijkt jou lekker om je water een smaakje te geven? Wees niet bang om te experimenteren, wie weet ontdek je een hemelse combinatie!

Volg Renske van letmeblogforyou op Instagram.

Leave a comment