Hoe onderhoud je je summerbody?

summerbody behouden

De zomer van 2018 is voorbij. Werk is weer begonnen en niemand hoeft meer te flaneren langs de plas en extreem op zijn voeding te letten. Het is verleidelijk om nu een lekker frikandelletje te halen bij de cafetaria of een pizzaatje te bestellen. Maar weet je nog hoeveel je in juni moest sporten om de ultieme summer body te krijgen? Hier twee tips om de summerbody te onderhouden, zodat het in de maanden voor de zomer niet zo afzien is.

De belangrijkste tip heeft niets met je voeding of met sporten te maken: vind een sportmaatje. Iemand die dezelfde doelstelling en instelling heeft als jij, is perfect als sportmaatje. Vind iemand die ongeveer evenveel sport als jij en zorg dat jullie ongeveer hetzelfde sportschema hebben. Wissel af met krachttraining en cardio. Als je met z’n tweeën sport, motiveer je elkaar. Een jaar lang alleen sporten is zwaar, maar met een partner, is het makkelijker vol te houden. Je kunt nog een minuutje langer lopen of een extra sit-up, als je elkaar maar blijft motiveren.

Het letten op je voeding blijft ontzettend belangrijk bij het onderhouden van je summerbody. Blijf van de supplementen af en haal je voedingsstoffen uit natuurlijke voeding. Laat dat wijntje op zondag maar achterwege. Af en toe een colaatje is zeker niet erg, maar water blijft het beste. Zorg dat je naar je werk niet even een broodje meeneemt, maar een lekkere salade. Dan voel je je een stuk fitter en het is natuurlijk gezonder. Heb je een kantoorbaan? Dan zijn hier wat tips om fit te blijven op het werk.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*