Lekker en gezond? Dat kan!

Roxanne - 6 september 2018

Zo voel je je gezonder tijdens je vakantie

Roxanne - 6 september 2018

Hoe maak je gezond eten lekkerder?

Roxanne - 6 september 2018
goji bessen
fit tijdens vakantie
gezond eten groente

Als je gewend bent om vaak ongezonde dingen te eten, dan kan het lastig zijn om ineens gezond te gaan eten. Vaak wordt gezonde voeding gezien als vies of minder lekker dan ongezond eten. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Met de volgende tips maak je gezond eten een stuk makkelijker.

Angst voor gezond eten
De kans is groot dat je als kind jezelf hebt aangeleerd dat groente vies is. Dit heeft te maken met het feit dat je als kind gevoeliger bent voor bepaalde smaken. Daarnaast geef je als kind nog niks om je gezondheid, dus heb je veel liever snoepjes en koekjes. Nu je volwassen bent is het tijd om je daarover heen te zetten. Maak jezelf wijs dat ongezond eten vies of slecht is en dat gezond eten lekker en goed is. Probeer weer eens groente die je als kind vies vond, misschien vind je het nu juist lekker.

Bouw het langzaam op
Om meteen je hele dieet om te gooien kan voor sommige mensen te veel zijn. Je ziet dat ze al snel weer terugvallen in hun oude gewoonte. Heb je moeite met het eten van grote stukken of hoeveelheden groente, begin dan met kleine stukjes. De smaak van een groot stuk groente kan voor jou in het begin te overheersend zijn. Daarom is het slim om kleinere stukjes of een kleinere hoeveelheid toe te voegen aan je gerecht.

Eet pas wanneer je echt honger hebt
Het is veel makkelijker om iets te eten als je echt honger hebt. Je denkt dan minder na of het wel lekker is omdat de behoefte aan eten groter is dan de behoefte aan lekker eten. Het kan dus helpen als je minder vaak op een dag eet en grotere maaltijden. Zo laat je er meer tijd tussen om je honger op te bouwen.

Eet je groente met duur bestek
De laatste tip klinkt waarschijnlijk een beetje raar. Maar uit onderzoek blijkt dat wanneer je eet met duurder of mooier bestek, je het automatisch lekkerder vindt. Je associeert dit met eten in een duur restaurant, wat vaak lekkerder is. Mocht je dus echt moeite hebben met groente, koop dan een duur setje bestek wat je uitsluitend voor je groente gebruikt.

Leave a comment