Hobby’s voor mannen

Roxanne - 14 augustus 2018

Zo zorg je ervoor dat je beach body ready bent (en blijft!)

Roxanne - 14 augustus 2018

Hoe kies je een restaurant?

Roxanne - 14 augustus 2018
vrienden mannen hobby
goedkope vakantie
restaurant

Bij het uitzoeken van een restaurant zijn er meerdere factoren waar je rekening mee kunt houden. Als je een eerste date hebt is het bijvoorbeeld niet zo fijn om naar een Grieks restaurant te gaan (denk aan: veel knoflooksaus). En als je je 10-jarige huwelijk wilt vieren, is een snel hamburgertje scoren misschien niet het beste idee. Onderstaande tips maken het kiezen van een restaurant makkelijker.

Gezelschap

Houd rekening met je gezelschap. Een avond uit met kinderen is totaal anders dan een avond uit met vrienden. Wil je vroeg eten of maakt de tijd niet uit? Wil je een gesprek kunnen voeren in een rustig restaurant of is een beetje rumoer gezelliger? Wil je je graag opdoffen of wil je juist in een spijkerbroek en een t-shirt gaan eten?

Denk ook eens aan wat je gezelschap te besteden heeft. Een duur restaurant is niet voor iedereen te betalen. En niet iedereen vindt alles lekker; misschien houd je schoonvader niet van ‘exotisch eten’ in een sushi-restaurant. In dat geval doe je hem meer plezier met een restaurant dat een lekkere biefstuk serveert.

Gelegenheid

Bedenk wat voor restaurant bij de gelegenheid past. Een romantisch verlicht Frans restaurant is niet de beste plek om een werklunch te houden, maar is wel ideaal om je partner naar toe te nemen.

Een gezellig lokaal restaurant kan voor de meeste gelegenheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Italiaans, Chinees of Hollands restaurant.

Kinderen doe je een plezier met een restaurant waar ze geluid mogen maken. Bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant of een familierestaurant.

Voor een speciale gelegenheid zou je kunnen overwegen iemand mee te nemen naar een restaurant met een of meer Michelinsterren. Deze restaurants bieden altijd kwalitatief goed eten en uitstekende service. Hier hangt soms wel een prijskaartje aan.

Locatie

Wil je graag een glaasje drinken? Kijk dan naar restaurants waar je heen kunt lopen of kunt fietsen.
Je kunt ook een overnachting boeken in een nabijgelegen hotel, als je naar een restaurant gaat dat verder weg ligt. Dit voegt nog meer romantiek toe aan de avond.

Kijk ook eens naar restaurants op bijzondere locaties, bijvoorbeeld in een oude molen of een oud stadskantoor. De sfeer in deze restaurants is vaak uniek en dit voegt veel toe aan de ervaring.

Aanbevelingen

Als je op zoek gaat naar een goed restaurant, kun je putten uit je omgeving. Vraag eens op werk of aan je vrienden welke restaurants zij kunnen aanraden en waarom.

Tot slot heb je verschillende apps en websites waarmee je restaurantbeoordelingen van klanten kunt bekijken. Enkele voorbeelden zijn TripAdvisor, IENS, Eet.nu en Google Maps. Deze apps en websites zijn ook erg handig als je in een onbekende omgeving bent.

Eet smakelijk!

Leave a comment