Het kopen van de juiste lenzenvloeistof

kopen juiste lenzenvloeistof

Aan alleen lenzen heb je niet zo veel en dus is de conclusie gerechtvaardigd dat lenzenvloeistof minstens zo belangrijk is als de lenzen zelf. In combinatie zorgen ze ervoor dat je de zaken goed ziet en dat je gewoon kunt lezen en normaal kunt functioneren. Nou luistert het zoeken van de voor jou geschikte vloeistof best nauw. De vloeistof moet aansluiten op jouw type lens en op je ogen. 

Vraag de specialist naar de geschikte lenzenvloeistof 

Het is in alle gevallen erg verstandig om de specialist in contactlenzen te laten kijken naar welke vloeistof het best past bij de lenzen die je draagt. Veel mensen kopen gewoon de goedkoopste vloeistof, voor het grootste deel ook uit onwetendheid. Het kopen van de goedkoopste variant is echter niet altijd heel verstandig. De wat goedkopere vloeistof beschikt in bepaalde gevallen niet over alle noodzakelijke bestanddelen. Zo missen in de goedkopere lenzenvloeistof niet zelden de bestanddelen die zorgen voor het reinigen van de lens. Dat maakt dat eiwitten en bacteriën ongestoord hun gang kunnen gaan. Dit zorgt voor irritatie aan je ogen en ook voor droge ogen. In bepaalde gevallen kan dit uiteindelijk leiden tot oogontsteking. 

Vraag Lens2Day om advies!

Verschil tussen harde en zachte lenzen 

Idealiter koop je altijd conserveringsmiddelen vrije lenzenvloeistof voor de harde of voor de zachte lens. Beide lenzen hebben zo hun voor- en nadelen. Zachte lenzen worden het meest gedragen. Bewezen is dat het zachtere materiaal minder irritatie oplevert. Aan de andere kant is de harde lens vaak weer voordeliger in aanschaf en biedt de harde variant ook meer bescherming. Mocht je last hebben van ogen die snel irriteren, dan worden de harde lenzen aangeraden. 

Haal zo het maximale uit je lenzen

Zorg dat je altijd op de hoogte bent van wat de voor jou perfecte lenzenvloeistof is. Eigenlijk is de enige die je dat kan vertellen de lenzen expert. Die kan aan de hand van het soort lenzen dat je draagt precies vertellen wat de mogelijkheden zijn. Alleen zo haal je het maximale uit de lenzen die je draagt en zo verleng je bovendien de levensduur. 

Neem een abonnement 

Lenzenvloeistof is overigens nog steeds iets dat we nogal eens vergeten aan te schaffen. Heel vervelend, want vaak kom je er achter als het al te laat is. Het is daarom best verstandig om bij de expert in lenzenvloeistof voor een abonnement te kiezen. Op het moment dat je dreigt door de vloeistof heen te raken, valt er een pakket met nieuwe lenzenvloeistof op je deurmat. Aan de hand van de inhoud van de fles weet de specialist precies wanneer je nieuwe vloeistof nodig hebt. Zo zit je nooit zonder de onmisbare vloeistof en zie jij elke dag heel scherp. Ga dus gewoon serieus met lenzenvloeistof om, want het is een fabel te denken dat alle vloeistof gelijk is. Dat is zeker niet het geval. Bovendien heb je slechts een paar ogen en daar moet je zuinig op zijn. Vraag daarom aan de specialist welke vloeistof geschikt is voor de lenzen die je draagt

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*