Populaire kerstpakketen voor Kerstmis

Roxanne - 22 januari 2018

Wat de blockchain kan vertellen over ons eten

Roxanne - 22 januari 2018

Heerlijke manieren om hennepolie te gebruiken bij het koken

Roxanne - 22 januari 2018
kerstpakket gezondleven
blockchain eten
hennepolie koken

Hennepolie is extreem gezond en goed te gebruiken bij het koken. Hennepolie wordt gemaakt van hennepzaden en is rijk aan eiwitten, meervoudig onverzadigde vetzuren, omega 6, omega 3 en onoplosbare vezels. Ze zijn een goede bron van E-antioxidanten. Ze zitten boordevol mineralen en essentiële vetzuren, Omega 6 en omega 3. De olie kan worden gebruikt om de immuniteit te verhogen, om een ouder wordende huid tegen te gaan en de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Verschillende studies tonen aan dat het linolzuur in hennepolie het verouderingsproces kan vertragen en psoriasis kan bestrijden.

Romige en nootachtige smaak
Hennepolie wordt gemaakt door koud geperste hennepzaden, die afkomstig zijn van de Cannabis sativa L. plant. Hoewel het afkomstig is van de Cannabis-familie, is het vrij van psychoactieve eigenschappen. De olie heeft een licht tot donkergroen uiterlijk en heeft een romige en nootachtige smaak.

Meng het door je smoothies
Sommige mensen geven er de voorkeur aan de olie als supplement te gebruiken. Als dat je niet aanspreekt, zijn er andere manieren om de olie in je dieet op te nemen. Voeg bijvoorbeeld een beetje van de hennepolie toe aan je smoothie. In plaats van olijfolie giet je hennepolie over gekookte pasta. Of gebruik het als een substituut voor boter en besprenkel het over gebakken aardappelen of gekookte groenten. Je kunt de olie ook als basis gebruiken in veel saladedressings. Hennepolie kan dienen als vervanging voor elk recept dat olijfolie of plantaardige olie bevat. Het kan ook worden gebruikt bij het maken van je eigen pestosaus of hummus. Meng het bijvoorbeeld in de guacamole die je hebt bereid.

Verhit de olie niet te veel
Hennepolie kan ook dienen als vervanging voor olijfolie, walnotenolie of boter bij het roerbakken en het bakken van vlees en groenten op het fornuis op lage temperatuur. Houd er rekening mee dat hennep een relatief laag kookpunt heeft, en daarom beter niet kunt gebruiken voor frituren of bakken op hoge temperatuur. Als je de olie kookt bij een temperatuur hoger dan 400 graden, verandert de moleculaire structuur en zal het ongewenste trans-vetzuren vormen. Kijk hier voor een  supergezonde en lekkere CBD olie.

Leave a comment