Beter leven

Roxanne - 19 oktober 2018

3 tips om verkoudheid en griep te voorkomen

Roxanne - 19 oktober 2018

Handige tools voor de kleine keuken

Roxanne - 19 oktober 2018
beter leven
tips tegen griep
kookgerei

In veel huizen is de keuken, naast de woonkamer, het hart van een woning. Alle gezinsleden komen hier meerdere keren per dag om eten en drinken te pakken, of om jou gezelschap te houden wanneer jij een maaltijd aan het voorbereiden bent. Maar niet in alle huizen is er sprake van een grote ruimte voor de keuken. Dan is het dus aan jou om creatief met deze ruimte om te gaan. Schaf daarom enkele tools aan die jou helpen om een hoop ruimte te besparen.

Laat apparatuur inbouwen

Met grotere apparaten zoals koelkasten, ovens en vaatwassers is een kleine keuken zo gevuld. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van de optie om apparatuur in te laten bouwen. Dit kan je het makkelijkst doen wanneer je een nieuwe keuken krijgt. Maar ook in het geval van een keuken in bijvoorbeeld een huurwoning zijn er op dit gebied wel een aantal opties. Overleg bijvoorbeeld met de woningstichting of het mogelijk is om de vaatwasser in te laten bouwen onder de gootsteen.  

Multifunctionele pannen

Een braadpan, een soeppan, een koekenpan, een vergiet, een steelpannetje: met het aantal pannen dat jij nodig hebt om altijd een maaltijd te kunnen koken, heb je zo binnen no time een keukenkastje gevuld. Om nog wat ruimte over te houden voor andere spullen, kan je overwegen om een aantal multifunctionele pannen aan te schaffen. In eerste instantie zijn deze pannen heel handig, omdat ze geschikt zijn voor verschillende warmtebronnen zoals een keramische kookplaat en inductie koken. Maar daarnaast is het ook handig om je braadpan te gebruiken om je pasta of rijst in te koken. En ook met een wokpan kan je vrijwel elke maaltijd bereiden.

Handig indeling van de keukenkastjes

Om je keuken iets groter te laten lijken, is het verstandig om kookgerei, servies en andere spullen zoals kruiden zoveel mogelijk op te bergen in de kastjes. Maak daarnaast in dit interieur zoveel mogelijk gebruik van lichte kleuren, zodat je kleine keuken voor het oog ook een stuk groter lijkt. Zijn de kastjes zo vol dat alle spullen er al uit vallen op het moment dat je de deurtjes opent? Ga dan op zoek naar handige manieren om de kastjes en de lades in te delen. Zo kan je een dubbele lade maken voor je bestek, een draaiplateau aan laten brengen in de keukenkastjes (vooral handig voor je pannen!) en zijn verticale lades ook een uitkomst als het aankomt op ruimte besparen.

Leave a comment