Gezond(er) leven in 3 simpele stappen

Gezond(er) leven in 3 simpele stappen

Gezond leven: mensen gaan het steeds belangrijker vinden om goed voor hun lichaam te zorgen. Persoonlijk vind ik dat ook heel belangrijk; ik doe al mijn hele leven met dit lichaam en ik ben van plan hem nog wel een aantal jaar te houden. En dat gezonde leven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, want in drie stappen kun jij al veel beter voor je lichaam zorgen.

Stap 1: Denk aan je beweging

Meer bewegen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Fiets een keer, loop eens naar de supermarkt of neem de trap in plaats van de lift. Ook kun je ervoor kiezen om tijdens de lunchpauze je boterham al wandelend te eten in plaats van zittend op een stoel, parkeer de auto (als je die echt moet nemen) eens verder van huis of maak er een gewoonte van om ’s avonds na het eten een uurtje te lopen. Daar slaap je ook nog eens lekker op. Wees een beetje creatief en die extra beweging is een peulenschil.

Stap 2: Geen pakjes en zakjes

De basis voor een gezond lichaam is naast voldoende beweging natuurlijk gezond eten. Dat betekent dat je niet, of zo min mogelijk, eet uit pakjes en zakjes. Als je je eten helemaal zelf maakt eet je veel gezonder en bovendien kun je het precies maken zoals je het zelf het lekkerst vindt. Als je nu helemaal goed bezig wilt zijn, kijk dan ook naar wat je maakt. De volgende richtlijnen helpen je tot een gezonde maaltijd:

  • Voeg voldoende groente toe aan het gerecht. Groenten vormen de basis
  • Voeg geen suiker toe
  • Vervang witte rijst/snelkookrijst/andere ‘slechte’ rijstsoorten door zilvervliesrijst
  • Vervang de witte pasta door volkorenpasta of speltpasta
  • Houd je een beetje in met zout 😉

 Stap 3: Ga lekker sporten!

Persoonlijk vind ik voldoende sporten heel belangrijk voor een gezonde leefstijl. Je lichaam heeft het gewoon nodig om regelmatig intensief gebruikt te worden en daarnaast verklein je de kans op ontzettend veel ziektes door regelmatig te sporten. Ik ben een groot fan van hardlopen natuurlijk, maar eigenlijk maakt het allemaal niet uit wat je doet. De beste sport om te doen is de sport die je leuk vindt. Ik weet ook heel goed dat hardlopen mij geen blokjesbuik geeft, of gespierde armen. Maar ik vind het een heerlijke sport, en dat maakt dat ik het ook al een tijdje fanatiek kan blijven doen.

Meer lezen over mijn leven als student en hardloper? Op mijn blog www.tessaijmker.nl schrijf ik dagelijks een blogpost voor iedereen die geïnteresseerd is. Voor meer uiteenlopende onderwerpen verwijs ik je graag door naar www.popcornmeisjes.nl, waar ik samen met 9 andere meiden een super gezellige blog heb.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*