Keratine haarproducten

Roxanne - 29 november 2018

Vind een goedkoop kerstpakket

Roxanne - 29 november 2018

Gezonder in 2019!

Roxanne - 29 november 2018
keratine haarproducten
kerstpakketten idee
Gezonder in 2019

Ik geef het eerlijk toe: eigenlijk zag ik het helemaal niet zitten ook mee te doen aan één van dé rages de afgelopen jaren: de airfryer. Al die overdreven aandacht voor gezonder eten met minder vet wilde ik gewoon niet aan meedoen. Maar sinds eind 2017 ben ik toch om: ook ik bereid inmiddels vele gerechten in deze handzame hetelucht oven!

Verrassing

Het was best een verrassing toen we vorig jaar Kerst ons kerstpakket openmaakten. Naast een aantal kleine, eetbare dingetjes werd de inhoud van de doos grotendeels ingenomen door een heuse airfryer. En daarmee kwam mijn initiële weerstand tegen deze rage aan een eind. Want ja, een gegeven paard enzovoort en dus gingen ook wij overstag.

En eerlijk is eerlijk: ik kan inmiddels niet meer zonder! De friet die uit het apparaat komt, is gewoon prima en waar 100 gram friet uit de frituur in de boeken staat voor gemiddeld 320 kCal, heb je bij eenzelfde hoeveelheid uit de airfryer slechts te maken met 130 kCal. En dat is toch een behoorlijke verbetering. En dat nog even los van het feit dat de airfryer in vergelijking met de traditionele frituur veel minder stinkt.

Philips XXL

Inmiddels is de originele wat kleinere Tristar airfryer uit het kerstpakket vervangen door een heuse Philips Avance airfryer XXL met een vermogen van 2.225 watt, een inhoud van 3,5 liter en een maximum laadvermogen van 1,4 kg. En hiermee blijft niet bij wat friet en snacks als kroketten, bitterballen en een frikadelletje op z’n tijd. Nee, ook groente, een stukje zalm en zelfs appelflappen en cake komen er zeer smakelijk uit.

Mijn grootste plezier in de nieuwe airfryer is echter het bereiden van kip: een hele vogel van een dikke kilo supermals en met een heerlijk knapperig korstje in een dik half uur op tafel. Daarbij stel ik de airfryer 15 tot 20 minuten in op de hoogste temperatuur (200 graden) om het geheel daarna nog eens een zelfde tijd op 150 graden verder te laten doorgaren. Probeer dat maar eens in een oven voor elkaar te krijgen!

Smakelijk

De airfryer is bij ons dus een blijvertje; niet alleen vanwege de gezondere, minder vette bereiding, maar zeker ook vanwege het gemak, de snelheid en het feit dat de bereide gerechten gewoon uitermate smakelijk zijn. En dus geldt voor ons gezin: een gezonder 2019 met de airfryer!

Leave a comment