Gezonde chocolade vol aan flavonoïden voor een sterk immumsysteem

Chocolade gezond

Gezonde chocolade klinkt misschien gek, maar het bestaat dus echt. Vooral donkere chocolade bevat stoffen die goed zijn voor je weerstand. Vooral in de wat koudere maanden heb je zo een verkoudheid of een griepje te pakken. Door een gezonde dosis donkere chocolade te nuttigen kun je zelf je weerstand verhogen, hoe fijn is dat?

Gezonde chocolade, het bestaat echt

Je zou denken dat het niet kan, maar gezonde chocolade, bekijk het hier, bestaat echt. Natuurlijk zijn niet alle soorten chocolade goed voor je en je zult altijd chocolade met mate moeten blijven consumeren. Het gaat hier om pure en donkere chocolade. Deze soort chocolade bevatten namelijk flavonoïden die goed zijn voor je weerstand. Door veel voeding tot je te nemen met een hoge concentratie flavonoïden, vindt er een stijging plaats van interferon. Dit is een antivirale stof. Hoe gaat dit precies in zijn werk en waarom zitten deze stoffen alleen in pure en donkere chocolade?

Superfood van moeder natuur

Honderden jaren geleden werd het al gebruikt voor haar medicinale eigenschappen: cacao. Eeuwen later is de wetenschap en techniek stukken verder en zijn we er achter gekomen dat cacao inderdaad goed voor je is. In combinatie met een goed uitgebalanceerd dieet kun je het risico op allerlei aandoeningen en ziektes aanzienlijk verlagen. Cacao is dus met recht een superfood van moeder natuur.

Behoud van flavonoïden

Door de wijze waarop cacao wordt verwerkt naar chocolade gaat er helaas veel van de goede eigenschappen verloren. Ook worden er veel ingrediënten toegevoegd aan de cacao om bijvoorbeeld witte chocolade te maken. Ook bij de productie van melkchocolade wordt er veel toegevoegd. Het is dus van het grootste belang om een manier te vinden deze flavonoïden te behouden in het eindproduct. Na jaren van onderzoek is dat gelukt en het heet Acticoa chocolade. Door op de juiste manier om te gaan met de verwerking en de inkoop van cacao kan iedereen nu genieten van gezonde chocolade.

Gezonde chocolade Acticoa

Nog één keer de voordelen op een rijtje: het is goed voor je weerstand, het zorgt voor een betere bloedsomloop en daarnaast zorgt het ook nog voor meer energie. Nadelen zijn er eigenlijk niet. Dus als je voortaan nadenkt over een uitgebalanceerd dieet of als je trek hebt in iets lekkers: ga voor gezond en lekker, het kan gewoon.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*