Gezonde afhaalmaaltijden

gezonde afhaalmaaltijden
Processed with MOLDIV

Stel je voor, je hebt net een lange dag op je werk gehad, maar toch heb je jezelf nog naar de sportschool weten te slepen. Helemaal uitgeput kom je thuis, maar je hebt nu toch echt geen zin meer om te gaan koken? In deze voor iedereen herkenbare situatie wordt de verleiding al snel heel groot om op de bank neer te ploffen en eten te bestellen. Helaas kom je dan al snel uit bij iets ongezonds of vets, zoals een pizza of een paar bakken Chinees. De kant-en-klaargerechten van de supermarkt zijn vaak ook ongezonder dan ze eruitzien, door een te hoog zout- of vetgehalte, of de veel te zoete dressings.

Gezonde revolutie

Veel mensen denken dan ook dat het eten van gezonde en verantwoorde voeding niet samengaat met een snelle, makkelijke afhaalmaaltijd, maar dit beeld is eigenlijk best achterhaald. Met name in de grotere steden is er een ware revolutie gaande op het gebied van gezondheid en voeding. Het aantal vegetariërs en veganisten neemt de laatste jaren explosief toe, en er wordt steeds meer waarde gehecht aan de biologische en verantwoorde herkomst van ons eten. Voor de ware foodie zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden. Zelfs als je geen zin hebt om zelf te koken.

Spannende ingrediënten

Maideh Healthy Bar is een goed voorbeeld van zo een gezonde hotspot in Rotterdam. Door het combineren van verse, seizoensgebonden ingrediënten weten Maideh en haar medewerkers elke dag weer gezonde en verantwoorde maaltijden en tussendoortjes van topkwaliteit te serveren. In hun menu maken ze expres ook gebruik van interessante ingrediënten met een hoge voedingswaarde, zoals zeewier en bimi. Veel mensen gebruiken deze ingrediënten zelf niet, waardoor je bij het halen van een gezonde afhaalmaaltijd dus vaak ook nog eens inspiratie kan opdoen voor in je eigen keuken!

Zelf koken blijft natuurlijk heel erg leuk en lekker, maar wees gerust. Dankzij mensen zoals Maideh kun je voortaan ook zonder schuldgevoel een cheatdagje inbouwen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*